pumpa
utomhus med familjen
marinmuseum med familjen

Härliga höstlov

Nu är det snart höstlov – vad vill du och familjen hitta på? Där i skarven mellan oktober och november kan det vara riktigt ruskigt väder; eller så soligt och krispigt att du aldrig vill gå in. Så bra då att Bekinge har massor att erbjuda för härliga höstdagar både inomhus och utomhus. Här presenterar vi paket och erbjudanden, evenemang, aktiviteter och tips på sköna upplevelser.

Bara bestäm er för att styra kosan hitåt och låt vädret och humöret bestämma om det blir museer, utställningar, knep & knåp och experiment eller utedagar med grillning, bropromenader och äventyr i naturen … eller något blodisande rysligt.

Boka Blekinge så ses vi!

Bästa stället för ruskiga höstdagar

marinmuseum
läskig man på boda boo
Blekinge museum
båt på Marinmuseum
Kreativum

 

Skapa nya inneminnen här

Kallvattenkuren i Ronneby Brunnspark
Upplev den spännande berättelserna om danske kungens flaggskepp Gribshunden som gick på grund i Blekinges vatten. Lär känna medeltidens Ronneby och kika på de små guldgubbarna och skatterna i Vång. Många jobbar för att utställningen i Kallvattenkuren ska bli permanent – ett "riktigt" museum. Läs mer och planera ditt besök.

 

Marinmuseum i Karlskrona – mörkt, klurigt och kul
Här hittar du alla höstlovs- och familjeaktiviteter på Marinmuseum
Mörkt uppdrag: Ubåten Hajen är i nöd i den nedsläckta ubåtshallen. Är ni hjältarna som kan rädda den? Med hjälp av ficklampa hittar ni ledtrådarna som behövs.
Knep & knop: Lekfullt lärande om knopar som sjöfarare använt i tusentals år. Det finns mängder av sorter, hur många kan du? Knopar är kul och lite knepiga, välkommen till knopverkstaden!
Teater Trampolin gästar: Safari, rymdfärder, loppcirkus m.m – kan det verkligen vara den tråkigaste teaterföreställning du kan tänka dig? Kom och kolla på För vi har tråkigt.

 

LEGO-tema på Kreativum i Karlshamn
Värm dig med ett besök på Kreativum i höstrusket! Här får du röra dig och få upp pulsen, knäcka koder, undersöka, experimentera, klura, duellera och tävla i reaktionsväggen. I planetariet Kreanova visas filmen Satelix och det är stort LEGO-fokus på Kreativum under höstlovet. Öppettider och mer information.

 

Boda Booooo – gastkramande celläventyr i Karlskrona
Varje höstlovsvecka vecka fylls Boda Borgs hus av spöken och gastar. De gömmer sig där man minst anar det och roar sig med att skrämma vettet ur gästerna. Resultatet är en ryslig men helt unik halloweenupplevelse som älskas av många. Vågar du komma? OBS! Spökfritt på förmiddagarna men galet läskigt från 15.00–23.30. Besök Boda boo 

Bästa stället för krispiga höstdagar

barn som plockar svamp
pumpagubbe under Halloween
Frickabron cykla eller vandra
grilla med barnen
pumpor
Halloweek

 

Här hittar du utenjutet

ARK56-lederna i Sölvesborg
I somras blev Sölvesborgs kommun en del av Biosfärområde Blekinge Arkipelag och ARK56, som är områdets nätverk av länkade kustleder, fick tre nya nav och flera nya leder. Varför inte vandra några av lederna vid Listershuvud och Stiby Backe eller upptäcka Hanö i höstskrud och viloläge? Läs mer om möjligheterna och planera din tur med hjälp av ARK56-appen

 

Halenrundan & Frickabron i Olofström
I Sveriges Sydligast Vildmark kan hela familjen vandra Halenrundan (5,7 km) och få en härligt spännande upplevelse på den 83 m långa hängbron Frickabron som blivit en riktig besöksmagnet sedan invigningen 2020. Här finns gott om rastplatser och grillmöjligheter så packa och planera för en fikapaus.

Halloween-bonus: Några av lederna vid Halen är utmärkta med reflexer så att du kan vandra dem med pann- eller ficklampa även i mörker. Läs mer på Visit Olofström.se

 

Halloweek på Dragsö camping i Karlskrona
Under hela vecka 44 förvandlas Dragsö camping till en kuslig plats med besök från spöken, spindlar och skelett. Spela skräckgolf eller varför inte testa en Hallo-kombo med både minigolf och biljardgolf? Minigolfbanan är ett övergivet Karlskrona i miniatyr och biljardgolfen en kyrkogård. Under Halloweek finns också en kuslig tipsrunda runt Dragsö, kanske bor det några läskiga varelser i skogen? Varför inte agera kriminalare i vårt Murder Mystery. Läs mer om Halloweek och boka boende.

 

Njut av naturen och vilda smaker vid Eriksberg
Outdoor Eriksberg ligger vid entrén till Eriksberg Hotell & Safaripark i Trensum norr om Karlshamn. Här kan ni starta promenaden som ger er en härlig naturupplevelse längs vackra Kohageleden, men kom ihåg att du itne kan gå runt utan måste vända och gå samma väg tillbaka. Köp grillpaketet med Eriksbergs egen vildsvinskorv och ta en matpaus i Grillhyddan utanför butiken. Spring i benen? Lek en stund på berget.

 

Pumptrackbanan – fartfyllda åk i Sölvesborg
Gillar familjen att cykla, kicka eller skejta? Vill ni testa att göra det på en slingrig och backig asfalterad bana? Ta er till Sölvesborg och den alldeles nya pumptrackbanan på Svarta Leds Idrottscenter. Här “pumpar” du dig runt med hjälp av farten från kurvor och kullar. Allt du behöver är en BMX, rullskridskor, kickbike, skateboard eller något annat på hjul (men utan motor). Under hösten står också en flowtrail-bana klar på Ryssberget. Kolla in och kom! Läs om pumptrackbanan

Paket & erbjudanden i höst

Unna dig en övernattning eller två, god mat och det där som gör livet extra härligt under höstbesöket i Blekinge Här hittar du förmånliga paket och andra fina erbjudanden.

Selected filters:

Vad händer mer på höstlovet?

Det finns massor med trevliga, sköna och spännande aktiviteter och evenemang att välja mellan också såhär års.
Välj och vraka!

Selected filters: