Handla pumpor på gårdsbutikerna under höstlovet i Blekinge

Höstlov i Blekinge

Nu är det snart höstlov – vad vill du och din familj hitta på? 🍂

Då hösten är på intåg, kan vädret vara riktigt ruskigt eller soligt och krispigt, vilket gör det till det perfekta tillfället att upptäcka allt som Blekinge har att erbjuda. Oavsett om ni föredrar inomhus- eller utomhusaktiviteter har vi massor av härliga höstupplevelser att dela med er.

Låt vädret och humöret avgöra om ni ska utforska spännande museer, fascinerande utställningar och knepiga experiment, eller om ni bara ska spendera dagarna utomhus med grillning, härliga bropromenader och äventyr i naturen. Eller kanske till och med något rysligt och blodisande för den modiga familjen.Boka ert höstlov i Blekinge och skapa fantastiska minnen tillsammans med oss! 🍁🌳🍂

Familjens höstlov i Blekinge
Utforska gårdsbutikerna, det är en mysig upplevelse tillsammans med hela familjen.

Höstlovsaktiviteter
 

Selected filters:

Höstlovstips

Här kommer en snabb översikt:

 

Dyk in i historia och skatter

Upptäck spännande skeppsvrak och hittade guldskatter på Kallvattenkuren. Utforska Marinmuseum och Blekinge Museum, missa inte skattkammaren och arkivet på Rosenolm. Låt fantasin flöda på Boda Borg och fascineras av vetskapen på Kreativum Science Center.

Besök Marinmuseum i Karlskrona och fika hos Systrarna Lindqvist efteråt.
Upplev det unika Marinmuseum och ta en "gofika" hos Systrarna Lindqvist efteråt.

 

Boende som passar hela familjen

Unnar er en avkopplande vistelse tillsammans på Ronneby Brunn Hotell med spelrum för barnen och SPA för de vuxna och gottebord för de små. För den äventyrslystna familjen är Dragsö Camping det perfekta valet med utomhusaktiviteter och närheten till Karlskronas charmiga centrum med vackra världsarvsbyggnader.

 

Utforska naturen och kulturen

Besök Sölvesborgsbron och upplev historiens vingslag vid Slottsruinen. Erövra Ryssberget med den sammanhängande bokskogen. Cykla Flowtrail genom den vackra naturen.

Fira höstlovet tillsammans med familjen i Sölvesborg, Blekinge
Outdoor cooking på stranden, cykla Flowtrail i bokskogen på Ryssberget och njut av den upplysta Sölvesborgsbron.

 

Fikapauser för stora och små

Ta en paus och njut av välsmakande fika på Café Mandeltårtan i Ronneby. Här kan hela familjen koppla av och ladda upp för nästa äventyr. Alldeles i närheten ligger Naturum och Kallvattenkuren, bara över bron i till Ronneby Brunnspark.

Ronneby Brunnspark, Naturum och Café Mandeltårtan
Naturums besökscentrum, fika på Café Mandeltårtan med den vackra Ronneby Brunnsparken intill.

 

Spännande äventyr i vildmarken

Utforska ARK56 sammanhängande outdoorleder för paddling, vandring och cykling. Upplev spänningen med turridning tillsammans med Fornhaga Islandshästar eller njut av en övernattning i ett lotstorn på vackra Aspö. Gå på viltsafari med egen bil på Eriksberg och få chansen att se djurlivet på nära håll. Du kan också träffa älgar under höstlovet på Räntemåla Gård.

Räntemåla Gård och Eriksberg Hotell & Safaripark
Träffa älgarna på Räntemåla Gård och spana på de vilda djuren på Eriksbergs vilsafari med egen bil.
 
 

 

 

Bästa stället för ruskiga höstdagar

Skapa nya inneminnen här:

 

Kreativum i Karlshamn

Värm dig med ett besök på Kreativum i höstrusket! Här får du röra dig och få upp pulsen, knäcka koder, undersöka, experimentera, klura, duellera och tävla i reaktionsväggen. I planerariet Krenova kan du titta på filmvisningar inne i den stora globen på Kreativum.

 

Boda Booooo - gastkramande celläventyr i Karlskrona

Varje höstlovsvecka vecka fylls Boda Borgs hus av spöken och gastar. De gömmer sig där man minst anar det och roar sig med att skrämma vettet ur gästerna. Resultatet är en ryslig men helt unik halloweenupplevelse som älskas av många. Vågar du komma? OBS! Spökfritt på förmiddagarna men galet läskigt från 15.00–23.30. Besök Boda Booooo

Fira Halloween i Blekinge

Trick or treat...

 

Bästa stället för krispiga höstdagar

Här hittar du utenjutet

 

Upptäck ARK56-lederna i Sölvesborg

Blekinges natursköna landskap blir ännu mer lockande i höstskrud. Ger ut på på de senaste ARK56-lederna i Sölvesborg som är en del av Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Utforska leder vid Listershuvud och Stiby Backe eller njut av en avkopplande tur till Hanö. Ladda ner ARK56-appen och planera era äventyr!

 

Spännande hängbro och naturupplevelser i Olofström

Ge hela familjen ett höstäventyr genom att vandra Halenrundan (5,7 km) i Olofström. Passera den imponerande 83 meter långa hängbron, Frickabron, som lockar besökare från nära och fjärran. Ta med fika och njut av rastplatser längs vägen. Extra skoj för Halloween: Utforska några av lederna med reflexer för spännande nattvandringar!
 

Paddla i sjön Halen och vandra över Frickabron i Olofström, Blekinge
Hyr kanoter, kajaker och SUP hos Halen Kanotcentral vid sjön och paddla under Frickabron i Olosfröm.

 

Halloweek på Dragsö camping i Karlskrona

Under hela vecka 44 förvandlas Dragsö camping till en kuslig plats med besök från spöken, spindlar och skelett. Spela skräckgolf eller varför inte testa en Hallo-kombo med både minigolf och biljardgolf? Minigolfbanan är ett övergivet Karlskrona i miniatyr och biljardgolfen en kyrkogård. Under Halloweek finns också en kuslig tipsrunda runt Dragsö, kanske bor det några läskiga varelser i skogen? Varför inte agera kriminalare i vårt Murder Mystery.

 

Njut av naturen och vilda smaker vid Eriksberg

Outdoor Eriksberg ligger vid entrén till Eriksberg Hotell & Safaripark i Trensum norr om Karlshamn. Här kan ni starta promenaden som ger er en härlig naturupplevelse längs vackra Kohageleden, men kom ihåg att du itne kan gå runt utan måste vända och gå samma väg tillbaka. Köp grillpaketet med Eriksbergs egen vildsvinskorv och ta en matpaus i Grillhyddan utanför butiken. Spring i benen? Lek en stund på berget.

 

Pumptrackbanan – fartfyllda åk i Sölvesborg

Gillar familjen att cykla, kicka eller skejta? Vill ni testa att göra det på en slingrig och backig asfalterad bana? Ta er till Sölvesborg och den alldeles nya pumptrackbanan på Svarta Leds Idrottscenter. Här “pumpar” du dig runt med hjälp av farten från kurvor och kullar. Allt du behöver är en BMX, rullskridskor, kickbike, skateboard eller något annat på hjul (men utan motor). Du kan också prova flowtrail-banan på Ryssberget. Kolla in och kom! Läs om pumptrackbanan

 

Lek och Skoj på Storlekplatsen

Gör er redo för skratt och lek på Storlekplatsen. Denna fantastiska lekplats har något för alla åldrar. Bollar, klättring och lek möter er på denna plats. Ta med en god picknick och njut av en mysig höstdag med hela familjen.

 

Vi hälsar er varmt välkomna till Blekinge, där äventyren aldrig tar slut och där familjens leende kommer skapa de bästa minnena. Här är allt möjligt - från historiska skatter till naturnära äventyr.