Fira höstlovet i Blekinge
Fira höstlovet och Halloween i Blekinge

Höstlov i Blekinge

Nu är det snart höstlov – vad vill du och din familj hitta på?

Då hösten är på intåg, kan vädret vara riktigt ruskigt eller soligt och krispigt, vilket gör det till det perfekta tillfället att upptäcka allt som Blekinge har att erbjuda.

Låt vädret och humöret avgöra om ni ska utforska spännande museer, fascinerande utställningar och knepiga experiment, eller om ni bara ska spendera dagarna utomhus med grillning, härliga bropromenader och äventyr i naturen. Eller kanske till och med något rysligt och blodisande för den modiga familjen.

Höstlov i Blekinge
 

Boka ert höstlov i Blekinge och skapa fantastiska minnen tillsammans med oss

 

Roliga inneaktiviteter

- under ruskiga höstlovsdagar

Dyk in i historia och skatter. Upptäck spännande skeppsvrak och hittade guldskatter på Kallvattenkuren. Utforska Marinmuseum och Blekinge Museum, missa inte skattkammaren och arkivet på Rosenolm. Låt fantasin flöda på Boda Borg och fascineras av vetskapen på Kreativum Science Center.

Marinmuseum och Blekinge Museum
Marinmuseum och Blekinge Museum.

 

 

Fikapauser för stora och små

Ta en paus och njut av välsmakande fika på Café Mandeltårtan i Ronneby. Här kan hela familjen koppla av och ladda upp för nästa äventyr. Alldeles i närheten ligger Naturum och Kallvattenkuren, bara över bron i till Ronneby Brunnspark.

Naturums besökscentrum, fika på Café Mandeltårtan med den vackra Ronneby Brunnsparken intill.
Naturums besökscentrum, fika på Café Mandeltårtan med den vackra Ronneby Brunnsparken intill.

 

Boende som passar hela familjen

Unnar er en avkopplande vistelse tillsammans på Ronneby Brunn Hotell med spelrum för barnen och SPA för de vuxna och gottebord för de små. För den äventyrslystna familjen är Dragsö Camping det perfekta valet med utomhusaktiviteter och närheten till Karlskronas charmiga centrum med vackra världsarvsbyggnader.

Ronneby Brunn Hotell
Ronneby Brunn Hotell med fokus på hela familjens behov.

 

Höstliga uteaktiviteter

- under krispiga höstdagar

 

Upptäck ARK56-lederna i Sölvesborg

Blekinges natursköna landskap blir ännu mer lockande i höstskrud. Ger ut på på de senaste ARK56-lederna i Sölvesborg som är en del av Biosfärområde Blekinge Arkipelag. Utforska leder vid Listershuvud och Stiby Backe eller njut av en avkopplande tur till Hanö. Ladda ner ARK56-appen och planera era äventyr!

ARK56 Höstlovet i Blekinge
Ladda ned appen ark56 för en interaktiv karta med sammanlänkade leder.

 

 

Spännande hängbro och naturupplevelser i Olofström

Ge hela familjen ett höstäventyr genom att vandra Halenrundan (5,7 km) i Olofström. Passera den imponerande 83 meter långa hängbron, Frickabron, som lockar besökare från nära och fjärran. Ta med fika och njut av rastplatser längs vägen. Extra skoj för Halloween: Utforska några av lederna med reflexer för spännande nattvandringar!

Hyr kanoter, kajaker och SUP hos Halen Kanotcentral vid sjön och paddla under Frickabron i Olosfröm.
Hyr kanoter, kajaker och SUP hos Halen Kanotcentral vid sjön och paddla under Frickabron i Olosfröm.

 

 

Halloweek på Dragsö camping i Karlskrona

Under hela vecka 44 förvandlas Dragsö camping till en kuslig plats med besök från spöken, spindlar och skelett. Spela skräckgolf eller varför inte testa en Hallo-kombo med både minigolf och biljardgolf? Minigolfbanan är ett övergivet Karlskrona i miniatyr och biljardgolfen en kyrkogård. Under Halloweek finns också en kuslig tipsrunda runt Dragsö, kanske bor det några läskiga varelser i skogen? Varför inte agera kriminalare i vårt Murder Mystery.

Halloweek på Dragsö Camping i Karlskrona
Halloweek på Dragsö Camping i Karlskrona, Blekinge

 

Njut av naturen och vilda smaker vid Eriksberg

Outdoor Eriksberg ligger vid entrén till Eriksberg Hotell & Safaripark i Trensum norr om Karlshamn. Här kan ni starta promenaden som ger er en härlig naturupplevelse längs vackra Kohageleden, men kom ihåg att du itne kan gå runt utan måste vända och gå samma väg tillbaka. Köp grillpaketet med Eriksbergs egen vildsvinskorv och ta en matpaus i Grillhyddan utanför butiken. Spring i benen? Lek en stund på berget.

Fira höstlovet på Eriksberg, Blekinge
Eriksberg Hotell & Safaripark.

 

Pumptrackbanan – fartfyllda åk i Sölvesborg

Gillar familjen att cykla, kicka eller skejta? Vill ni testa att göra det på en slingrig och backig asfalterad bana? Ta er till Sölvesborg och den alldeles nya pumptrackbanan på Svarta Leds Idrottscenter. Här “pumpar” du dig runt med hjälp av farten från kurvor och kullar. Allt du behöver är en BMX, rullskridskor, kickbike, skateboard eller något annat på hjul (men utan motor). Du kan också prova flowtrail-banan på Ryssberget. Kolla in och kom! Läs om pumptrackbanan

 

Lek och Skoj på Storlekplatsen

Gör er redo för skratt och lek på Storlekplatsen. Denna fantastiska lekplats har något för alla åldrar. Bollar, klättring och lek möter er på denna plats. Ta med en god picknick och njut av en mysig höstdag med hela familjen.

 

Utforska naturen och kulturen i Sölvesborg

Besök Sölvesborgsbron och upplev historiens vingslag vid Slottsruinen. Erövra Ryssberget med den sammanhängande bokskogen. Cykla Flowtrail genom den vackra naturen.

Outdoorupplevelser i Sölvesborg under höstlovet
Outdoor cooking på stranden, cykla Flowtrail i bokskogen på Ryssberget och njut av den upplysta Sölvesborgsbron.
 
 

 

 


 

Höstlovsevenemang för hela familjen

Upptäck barnvänliga evenemang i hela Blekinge

För att ge dig och dina barn den bästa höstlovsupplevelsen har vi satt ihop en lista över spännande evenemang i Blekinge. Från kreativa skaparverkstäder till historiska mysterier och nattliga äventyr med nallar - här finns något för alla åldrar. Utforska höstlovet här i Blekinge!🍂🎃📚

Selected filters: