Karlshamn i Blekinge

COVID-19

Coronavirus

Information till dig som vill besöka Blekinge

Sveriges regering har från och med den 5 juni godkänt resor inom Sverige för alla som är symtomfria. Alla, var och en, har ett ansvar att följa de restriktioner som finns. Visa hänsyn och respeketera boende och besöksmålens regler, håll avståndet och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Alla verksamheter har anspassats för att förhindra smittospridning. Känner du dig osäker, kontakta den anläggning du önskar besöka för att få mer information.

Det finns också ett beslut från Sveriges regering, den 12 mars, om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vid fler än 50 personer.

Läs mer om vad som gäller vid större sammankomster, offentliga tillställningar och gällande råd från myndigheter på Folkhälsomyndigheten och Regeringens hemsidor.

 

 

Åtgärder

Visit Blekinge har tagit fram ett coronakommunikationspaket som är kostnadsritt för besöksnäringsaktörer för att underlätta kommunikationen i att förhindra smittosprindning på plats. Läs mer här - Informationspaket i Coronatider

"Region Blekinge genomför nu informationskampanjen "Tillsammans skyddar vi varandra". Syftet är att sprida Folkhälsomyndighetens råd och uppmärksamma vikten av att vi alla fortsätter följa råden för att skydda varandra från coronaviruset."

Ta del av all information från Region Blekinge här

 

 

Frågor om covid-19?

Bilder från Blekinge

Varmt välkommen att besöka oss, med lagom distans och avstånd!