Resa i Blekinge

Att resa i Blekinge

Att resa i Blekinge är enkelt, med flera alternativ som passar olika behov. Oavsett om du föredrar kollektivtrafik, att hyra bil eller cykla, säkerställer Blekinges välorganiserade infrastruktur en problemfri upplevelse.

Blekinges kollektivtrafiknät är omfattande och täcker bussar, tåg och båtar. Varje transportmedel är utformat för att erbjuda bekvämlighet och anslutning över hela regionen - Blekingetrafikens tillgänglighet

 

 

Rutter i Blekinge

Blekingetrafiken driver ett omfattande bussnät som förbinder större städer och avlägsna områden. Rutter är utformade för att täcka nästan varje del av länet och säkerställer att resenärer kan nå sina destinationer enkelt.

Biljetter - Biljetter kan köpas direkt från busschauffören, men att använda Blekingetrafiken-appen ger en rabatt. Alternativen inkluderar enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter och 3-dagarsbiljetter, som passar både tillfälliga och regelbundna resenärer.

Tidtabeller - Bussar går ofta, särskilt på populära rutter. Tidtabeller finns på Blekingetrafikens webbplats och app, vilket gör det enkelt att planera din resa.

Resa med buss

Bussturer - Blekingetrafiken driver ett omfattande bussnät som förbinder större städer och avlägsna områden. Turerna är utformade för att täcka nästan varje del av länet och säkerställer att resenärer kan nå sina destinationer enkelt.


Biljettalternativ - Biljetter kan köpas direkt från busschauffören, men att använda Blekingetrafiken-appen ger en rabatt. Alternativen inkluderar enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter och 3-dagarsbiljetter, som passar både tillfälliga och regelbundna resenärer.

Tidtabeller - Bussar går ofta, särskilt på populära rutter. Tidtabeller finns på Blekingetrafikens webbplats och app, vilket gör det enkelt att planera din resa.

buss

 

Skärgårdstrafik

Blekinges skärgård är en höjdpunkt för besökare. Under sommaren ökas båttrafiken för att möjliggöra mer frekvent resande mellan öarna. Dessa båtar drivs av olika operatörer under Blekingetrafiken.

Sommarscheman - Sommarschemat inkluderar ytterligare rutter och stopp vid populära turistplatser. Detaljerade tidtabeller finns online och på turistinformationscentra.

Biljettköp - Biljetter för båttrafik kan köpas ombord, med betalning via kort, Swish eller kontanter.
 

Skärgårdstrafikens båtar körs av entreprenörer som upphandlats av Blekingetrafiken: Affärsverken i Karlskrona och Ronneby, Haglund Shipping i Karlshamn och Sölvesborg.

Hyr en cykel

Platser - Cykeluthyrningsstationer finns bekvämt belägna i Karlskrona, Bergåsa och Karlshamn. De distinkta röda cyklarna kan hyras via en app, vilket gör det enkelt att utforska området på två hjul.

Procedurer - Att hyra en cykel innebär att ladda ner appen, registrera sig och välja din cykel. Betalning sker via appen, och cyklarna är tillgängliga på en först till kvarn-basis.

Kostnader -Cykeluthyrning är prisvärt, med olika prissättningsalternativ för olika tidsperioder. Det är ett kostnadseffektivt sätt att njuta av Blekinges naturskönhet i din egen takt.

 

Speciella Sommarbiljetter

Fördelar - Sommarbiljetten erbjuder obegränsat resande med bussar, tåg och båtar inom Blekinge. Den är idealisk för turister och lokalinvånare som planerar flera resor under sommarmånaderna.

Tillgänglighet - Tillgänglig från mitten av juni till mitten av augusti, kan sommarbiljetten köpas online, via appen eller vid större transportknutpunkter.

Prissättning - Biljetten är prissatt attraktivt för att uppmuntra omfattande användning av kollektivtrafik och erbjuder betydande besparingar jämfört med enskilda biljetter.
 

Tillgänglighet i Blekinges Transport

  • Faciliteter - Blekingetrafiken säkerställer att alla transportmedel är tillgängliga för passagerare med funktionshinder. Funktioner inkluderar låggolvade bussar, tillgängliga tågvagnar och assistanstjänster.
  • Tjänster - Ytterligare tjänster som dörr-till-dörr-transport finns tillgängliga för de som behöver extra hjälp. Information och assistans kan erhållas från Blekingetrafikens webbplats eller kundtjänst.
  • Turistinfo - Turistinformation finns i större städer som Karlskrona, Karlshamn, Ronneby och andra. Dessa centra tillhandahåller värdefulla resurser för resenärer, inklusive kartor, guider och personliga råd.
  • Kontaktuppgifter - Kontaktinformation för varje centrum finns online, så att du kan nå ut för specifika frågor eller assistans.