Julmarknad

Julmarknad i Slottslängorna 25-27 november

Varmt välkommen att besöka Sölvesborgs slottslängor första helgen i advent. Under tre dagar, från fredag till söndag den 25-27 november arrangerar vi vår populära julmarknad igen.

 

Julmarknadens öppettider

  • Fredag 25 november kl. 15–19
  • Lördag 26 november kl. 11–17
  • Söndag 27 november kl. 11–16

Entré

Pris: 30 kr.
Barn under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Betala gärna med swish

Du kan med fördel betala din entré med swish. Förbered gärna ditt köp innan du kommer fram till kassan när du besöker oss. Har du inte swish kan du betala kontant. Vi tar ej emot kortbetalning i entrén.

Obs! Inga hundar får följa med in.

Julmarknad

Hantverksmarknad och utställare

Inne i Slottslängorna hittar du cirka femtio olika utställare. Här kan du köpa allt från stickat, tovat och keramik till honung, godis och julmat. I gamla glashyttan finns antikviteter och en utställning med temat Re: design. Kanske åretsjulklappar blir något återanvänt? Här hittar du också ambassadörer från Sölvesborgs kommun som gärna svarar på frågor om vår fina stad.

Äta

För dig som är hungrig eller bara fiksugen så erbjuder julmarknaden mycket gott! Vad sägs om Toastmannens juliga toast eller Brinkagårdens pumpasoppa med hembakat bröd? Våfflor, glögg, lussekatter och pepparkakor finns självklart också. Ta gärna en paus i vår nya fikahörna inredd med vintagemöbler.

Julmarknad

För barnen – lördag och söndag kl. 12.00–15.00

Kom och träffa tomten! Häng din önskelista i tomtens önskegran och gå på äventyr i jakt på nissarnas många små hus. Säg hej till alpackorna Sara, Millie och fölet Maja som finns på innergården.

Eller varför inte ta en titt på en riktig brandbil? Räddningstjänst Västra Blekinge finns på plats. Kanske har du alltid drömt om att få sitta i en brandbil eller ställa en klurig fråga till en brandman. Nu har du chansen! (OBS! brandbilen finns endast på plats under lördagen)

Musikunderhållning

Blekingemusikern Jonas Castell med musikerkollegor underhåller från scenen varje dag. Det blir julmusik med svängiga toner.

Julmarknad

Hitta till Slottslängorna

Från Sölvesborgs resestation är det cirka 15 minuters promenad till Slottslängorna.

Hitta hit >> länk till google mapsLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Slottslängorna, Sölvesborgs slott
Slottsallén 5A, 294 31 Sölvesborg

Parkering

Hitta Parkeringsplatser >> länk till karta över parkeringsområden
Generella regler för gatuparkering enligt Trafikförordningen ska följas.
Handikapparkering finns för de med tillstånd.
Har du möjlighet att gå, cykla eller parkera en bit bort så är det mycket uppskattat.

Kommer det vara mycket folk?

Det är populärt att besöka julmarknaden och det är vi mycket glada för. Det medför dock att det kan vara svårt att hitta parkeringsplats. Under lördagen har vi oftast flest besökare. Vill man besöka oss en dag när det är mindre folk rekommenderar vi att man väljer fredagkväll eller söndag eftermiddag.

Tillgänglighet

Slottslängornas innergård är till stor del belagd med kullersten. Men det går bra att nå fram till Slottslängornas entré från vänster sida där ytan delvis är belagd med gatusten. Inne i Slottslängorna är lokalen tillgänglighetsanpassad, utan trösklar. Vill du komma in till glashyttan finns en ramp som hjälpmedel. 

Toaletter

Toaletter finner du inne i Slottslängorna, det finns toalett som är anpassad för personer med funktionsnedsättning.