VM-kval Sverige - Slovakien

Att de svenska damerna skulle möta Slovakien i Blekinge var bestämt sedan tidigare – nu är också datumet spikat. Den 1 juni klockan 17.00 spelas matchen i Karlskronas nya arena.

Beskrivning

I samband med avslutningen av damernas EM i handboll Frankrike i december där Sverige slutade sexa lottades det europeiska kvalet till VM i Japan kommande december. Då stod det klart att Slovakien väntar i ett dubbelmöte om en VM-biljett.

Sverige inleder hemma lördagen den 1 juni och är därmed med och inviger den nya arenan i Karlskrona. Returen spelas i Slovakien 4–6 juni.

– Det är en motståndare som vi inte vet så mycket om just nu, förutom att de gjorde ett bra förkval där de bland annat slog ut Ukraina. Det ska bli kul att ta oss an dem och det blir häftigt att vara med och inviga den nya arenan i Karlskrona och skriva historia där, sa landslagets mittsexa och försvarsklippa Anna Lagerquist i samband med lottningen och bekräftelsen av Karlskrona som spelort.

Biljetterna till matchen i Karlskrona släpps den 25 mars på handboll.ebiljett.nu.

Enda samlingen innan VM-kvalet äger rum om två veckor då Sverige möter Ryssland i Eskilstuna (22 mars) och Norrköping (23 mars). Där mönstrar Sverige bland annat fem nya spelare jämfört med truppen från EM i vintras.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)