Väninnan

  • Karlshamn
  • www.riksteatern.se
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Föreställning på Karlshamns Stadsteater.

Beskrivning

Ett ömsint drama om vänskap och maktspel i politikens innersta rum. 90-talet präglades av många historiska händelser som berörde svensk utrikespolitik. I maktens innersta cirkel fanns Eva Franchell, pressekreterare till Anna Lindh. Tillsammans utgjorde de en stark duo i en mansdominerad värld. Fram till dagen då Anna Lindh mördades, i september 2003, framför ögonen på Eva. Väninnan är hennes berättelse. Om tio år på insidan av det politiska livet och om offentlighetens utsatthet.

Väninnan bygger på Franchells hyllade roman med samma namn. En varm, intim och bitvis humoristisk skildring av det komplicerade livet i maktens absoluta centrum. För regi står mångfaldigt prisbelönade Dennis Sandin som bjuder in oss till Rosenbads korridorer där hemligheterna är många, och det politiska spelet högt.

Priser: vuxen 270 kr, scenpass vuxen 200 kr, pensionär 240 kr, scenpass pensionär 170 kr, ungdom t.o.m. 20 år 70 kr. Ledsagare går gratis. Köp 2 biljetter så får ledsagaren tillbaka pengarna i kassan

Datum: 27 januari 2022
Tid: 19.00
Längd: 2 timmar inklusive 20 minuters paus
Plats: Karlshamns Stadsteater

Arrangör: Karlshamns Riksteaterförening

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)