Valhall - Grillning, picknick & utkiksplats

  • Olofström
  • Valhallavägen 81 - 293 91 - Olofström
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Valhall är en mytomspunnen plats men också en vacker utkiksplats. Här finns en enklare sittgrupp och grillplats. Sjön Orlunden är omgiven av vacker orörd bok- och ekskog.

Beskrivning

"Till Odens boning Valhall kommer hälften av de krigare som dött i strid. Oden är den enögde allfadern som offrat sitt öga för att kunna se allt som händer i världen."

Gruppresa:
Vill du komma en hel grupp? Då finns det en parkeringsplats som rymmer två bussar. Det finns också en smal grusstig som gör det möjligt att ta sig till utkiksplatsen med rullstol.

Kommer du i bil går det att köra ända upp till Valhall. Vägen slingrar sig vackert genom bokskogen.

Sägen:
Ättestupan Valhall ligger 99 meter över havet med en 40 meter hög klippa som går rakt ner i sjön Orlunden. Enligt sägen förflyttas du till den gamla asatrons tid när valkyrior hämtade fallna hjältar och hämtade dem till Valhall. Ättestupan var enligt allmogens tro en plats där du gjorde den sista jordiska färden.

Harry Martinson:
Vill du läsa mer om Valhall så har författaren från Olofström skrivit en novell som skildrat en skolutflykt till ättestupan. Boken har titeln "Skolutflykt till ättestupan"

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)