Utställning - "Jag vill att det ska vara helt tydligt vad detta handlar om" av Peter Johansson

I väntan på ett nytt kulturhus tillika en ny konsthall arrangerar Kultur- och fritidsförvaltningen och Kruthusen Företagsfastigheter en tillfällig utställning t o m 4/8 i en industrilokal i Torskors nya företagshotell.

Beskrivning

Karlskrona kommun stängde Karlskrona konsthall vid årsskiftet 2018/19 för att återuppstå i en underbar nybyggd kreativ kontext- i form av ett kulturhus mitt i UNESCOs världsarv – på Stortorget – mitt i Nikodemus Tessins Sydeuropeiska arkitektoniska gestaltning i en ”småstad”.
Det tar några år innan Dorte Mandrups skapelse står färdig (2022), och under tiden kommer oväntade och omöjliga konstupplevelser att dyka upp. Det första som händer är ”Jag vill att det ska vara helt tydligt vad detta handlar om” med svenska konstnären Peter Johansson – i en oväntad miljö, i ett oväntat sammanhang.
Karlskrona kommun är osedvanligt hedrade och stolt över att kunna presentera Peters konstnärskap ytterligare en gång i Karlskrona, hans konst har en särskild plats i Karlskronabornas hjärtan. ”Fårjaglov?” på Stakholmen 2005, är det konstverk som gjort starkast intryck i ”staun” i vår tid. ”Jag har inte träffat på någon som inte kan referera till denna bild av det svenska folkhemmet – med det signalröda elementhuset med snickarglädje och ”Dancing Queen” vibrationer” säger Kultur- och upplevelschef Max Dager.

Utställningen av Peter Johansson är ett intressant samarbete med Kruthusen Företagsfastigheter - på Sveriges troligtvis mest betydande manliga självutlämnande konstnär - på en tung berättelse om livet i en osannolik miljö.


TENN14
Karlskrona Industri Konsthall
Tennvägen 14, Torskors. Öppet lör-sön 13-16, mån 11-14. Helg 30/5 och 6/6 kl 13-16.
Fri entré. Vernissage fre 10/5 kl 19.30.
Karlskrona.se/konsthall

Fri entré!

Utställningen är ej handikappanpassad. Utställningen är en installation.
(I installationen ingår elsladdar på golvet så en rullstol kan ej ta sig fram)
En trappa upp till ett övre plan. Ej hiss.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)