Utställning - Åke Bjurhamn och Bo Olls

Utställningen "Folkton" i Karlshamns Konsthall.

Beskrivning

Musiken, lyriken och konsten är inspirationens röda trådar i Åke Bjurhamns och Bo Olls konstnärskap. För några år sedan gjorde de tillsammans utställningen ”Den stora Tystnaden” som tog sats i Sibelius sju symfonier. Utställningen visades på många museer och konsthallar runt om i Sverige. ”Folkton” är titeln på deras utställning i Karlshamn och den titeln vill fånga tonen av de kraftfulla och spröda uttrycken eller tilltalen i reliefer och i skulpturer.

Åke Bjurhamn
Utställningen i Karlshamn kommer att heta Folkton. Det är ett bra namn på Åkes målningar. Han försöker hitta en konstart som liknar några fiolspelmän som improviserar i intrikata tonvävnader. Färgen på målningarna är ofta högt uppstämda. Det som Göteborgskoloristerna åstadkom på 30-talet har inspirerat honom sedan hans första målning 1967. Målningarna blir en spelmansstämma i färg.

Bo Olls
Bo Olls kommer ur en konst- och musikerfamilj och har genom modersmjölken fått delar av ett kulturarv som kan gestaltas i samtiden genom olika konstnärliga uttryck. I utställningen visas verk som har hämtat inspiration från naturen i Sverige, Finland och Island.

Öppettider:
18-19 juli kl 11-18
20 juli kl 11-17
21 juli-11 augusti, tisdag-söndag kl 13-17

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)