Utmanande hinderbanelöpning vid Lingonbacken

Träna gärna men gör det säkert. Fritidsenheten i Karlshamns kommun har tagit fasta på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tipsar alla som har möjlighet att utforska kommunens träningsmöjligheter.

Beskrivning

Motionsspåret vid Lingonbacken i Karlshamn, utökades hösten 2019 med en hinderbana, OCR-bana, obstacle race course. Den uppskattade fritidsområdet är lämplig för såväl träningsaktiva som för vardagsmotionärer.

Längs motionsspåret på 1,4 kilometer, finns 11 hinder i varierade svårighetsgrader. Det är valfritt hur man tar sig förbi och den som inte vill prova på hinderbanelöpning kan använda motionsspåret för promenad eller jogging.

Vid varje hinder står angivet hur redskapet ska användas. Motionsspåret är belagt med träflis.

I anslutning till motionsspåret och banan för hinderlöpning finns även cykelslingor för mountainbike. Cykelslingorna är framtagna av cykelklubben Wheels of Carlshamn i samarbete med Karlshamns kommun. Cykelslingorna finns i tre olika distanser (0,9 kilometer, 3,8 kilometer och 6,6 kilometer) och är uppmärkta med färgmarkeringar. Allmänheten är välkommen att nyttja cykelslingorna.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)