Tjärö, Blekinge

En sommardröm - Tjärö

Tjärö

Skärgårdspärla!

Tjärö är en av Blekinges finaste öar med små röda stugor att hyra, en grålle som skeppar ditt bagage från färjan och djur som betar fritt. Det finns vidsträckta ängar och vandringsleder som går genom lövskogen och vid havskanten. Om du blir badsugen finns det vikar med skön sandbotten och när du har badat klart kan du sola dig på en varm klippa. Utmana dig att hoppa från den 12 meter höga "Dödsklippan" vid Korparberget, det är både läskigt och lite härligt!

Tjärö, Blekinge

Bild: Tjärö

 

Avkopplande aktiviteter

På Tjärö kan du njuta av att bara vara men du kan också fylla din dag med aktiviteter. Hyr en kanot och paddla i skärgården, gå i seglarskola eller grilla. Du kan bada bastu på torra land eller hyra en bastuflotte på vattnet. Ät gott från morgon till kväll och lyssna på livemusik. Fika på caféet eller prova fiskelyckan i Tjärös rika gäddvatten.

Hela ön är ett naturreservat och har en rik flora. Är du nyfiken kan du ge dig ut på jakt efter fridlyst Nattviol och Gul fetknopp.

Boka övernattning här - Boende

Kommer du med båt, läs mer här - Gästhamn

 

Tjärö, Blekinge

Bild: Tjärö

 

Mat & dryck

Det serveras god, näringsrik och ekologisk mat. Nyskapande kombinationer och enkla rena smaker ger energi och välmående så att du kan njuta av Tjärö på bästa sätt. Oavsett om du äter frukost, lunch eller middag så är maten omsorgsfullt tillagad med mycket kärlek. Det finns också ett café om du vill fika mer spontant.

Läs menyn för middagen här - A la Carte

 

Picknickkorg

Vill du underlätta utflykten så går det utmärkt att beställa en färdig picknickkorg. Den kostar 350 kr och innehållet räcker till 2-4 personer. Det finns några varianter att välja mellan och det är riktigt skönt att få den servicen.

Läs mer och boka här  - Picknickkorg

 

Tjärö, Blekinge

Bild: Tjärö

 

Vägen hit!

Alldeles söder om Bräkne-Hovby ligger den charmiga småbåtshamnen Järnavik. Här kan du parkera gratis. Båten avgår alldeles intill, M/S Tjärö tar dig till ön på 15 minuter. Vill du åka en längre tur, då kan du åka från Karlshamn med M/F Vindskär.

 

Från Järnavik kostar en tur & retur-biljett:

✔ 80 kr/vuxen

✔ 20 kr/ barn, 3-14 år

Se tidtabell här - M/S Tjärö 

 

Karlshamn - Tjärö 

✔ 80 kr/vuxen/enkel biljett

✔ 40 kr/barn/enkel biljett

Matvik - Tjärö

✔ 55 kr/vuxen/enkel biljett

✔ 30 kr/barn/enkel biljett

Se tidtabeller från Karlshamn här - Skärgårdstrafiken

 

Lilla Tjäröbåten

I år förstärks förbindelserna till och från Tjärö med ytterligare en båt - Lilla Tjäröbåten. Den kör extra varje hel timme vid behov och framför allt dig som valt att njuta av middag under kvällen. Efter en god middag åker du med "Lilla Tjäröbåten" hem. Den är kostnadsfri mot en färjebiljett.

 

 

Tillbaka till startsidan