Skärgårdspärlan Tjärö

Det är en härligt befriande känsla när båten sakta glider in i gästhamnen på Tjärö. Sätt dig en stund på den nybyggda bryggan och njut av utsikten. Vad sägs om att börja vistelsen med en nygräddad våffla och god kopp kaffe? Bara njut, du är i Blekinge!

Tjärö, Blekinge

Bild: En Grålle transporterar ditt bagage

 

AVKOPPLANDE AKTIVITETER

Äntligen lediga dagar! Här kan du sitta på en klippa och bara titta ut, promenera längs vandringsleder genom lövskog, vidsträckta ängar och längs havskanten. Hela ön är ett naturreservat med en spännande flora och ett rikt fågelliv.

Vill du aktivera dig?

Ta med dig din fiskeutrustning, du kan prova fiskelyckan på hela ön. Paddla i den lummiga skärgården, det finns både kajak och kanot att hyra. Beställ med dig en picknickkorg, stig iland på en närliggande ö och utforska miljön. Väl tillbaka kan det vara skönt med en glasspaus på bryggan innan det är dags att göra sig i ordning inför kvällens restaurangbesök. 

Seglarskola för barnen

Varje sommar håller Tjärö sitt eget seglarläger för barn och ungdomar mellan 8 - 14. Allt ingår i priset, det känns både tryggt och bekvämt. 

 

Tjärö, Blekinge

Bild: Vidsträckta ängar på Tjärö

 

Hur vill du bo?

På Tjärö finns det dubbelrum, flerbäddsrum eller kan du hyra en egen stuga vid havet. Boendet är i 1700- och 1800-talsmiljö med charmiga röda stugor och vita knutar på. Alla husen ligger idylliskt i en liten by mitt på ön. Det finns även rum för 1 - 6 personer om du skulle behöva det.

Boka boende här - Tjärö Hotell & Vandrarhem

Mer kul att göra

Visste du att det finns en tolv meter hög klippa - Dödsklippan - att dyka eller hoppa ifrån? Vågar du anta utmaningen? Det kan ju vara värt att nämna att allt sker på egen risk men det är många som har fått en adrenalinkick här. Vill du ha ett insidertips? Ta på strumporna innan du hoppar, det svider mindre under fotsulorna vid nedslaget då.

Bastubad

Ibland kan det vara skönt att fortsätta eftermiddagen och kvällen med ett bastubad. På Tjärö finns en vedeldad bastuflotte vid en boj en bit ut i vattnet. Den kostar 800 kr att hyra. Vill du hellre vara på torra land? Det finns en bastu där med.

Läs mer här - Evenemang på Tjärö

 

Tjärö

Bild: M/S Tjärö lägger till

 

Maten i fokus

På Tjärö serveras det god mat med spännande kombinationer. Alltid med enkla rena smaker, ekologiskt och näringsrikt. Allt är omsorgsfullt tillagat om det så är frukost, lunch eller middag. I gästhamnen finns ett café som serverar nygräddade våfflor, kaffe och annat gott. Det finns även en butik, i synnerhet för dig som kommer med båt och behöver stärka upp förrådet.

Restaurang & livemusik

När kvällen kommer kan du lugnt sitta kvar och njuta av den goda middagen och kanske lyssna klart på ett liveframträdande. Lilla Tjäröbåten som körs i egen regi ser till att du kommer tryggt till fastlandet efter att restaurangen har stängts. Då slipper du känna dig stressad av att hinna med färjan tillbaks. Tänk bara på att boka båten när du bokar bord, antingen via telefon +46 (0) 454 - 600 63 eller via mail [email protected].

Läs mer här - Evenemang på Tjärö

Lilla Tjäröbåten är kostnadsfri för restaurangens kvällsgäster som har betalt för en M/S Tjärö-biljett men om du vill åka med ordinarie färjetider så går det såklart lika bra.

Njut, du är i Blekinge!

 

Tillbaka till startsidan