karlskrona_skärgårdstrafiken

Ö-hoppa i Blekinge

Resa i Blekinge

Möjligheterna att resa i Blekinge är oändliga. Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Här kommer några tips som gör det enklare att ta dig fram. Hoppas du kommer att njuta av Blekinge, välkommen!

Film: Blekingetrafiken

 

Res enkelt & smart

Planera och res med BlekingetrafikenDå kan du i lugn och ro njuta av upplevelsen . Det finns många resealternativ och avgångar att välja mellan. Ladda ner appen via iTunes  och Google Play så får du alla möjligheterna framför dig. Du kan även köpa biljetten här och ha den med dig i din smartphone när du stiger på. Smart och smidigt!

 

Förmånligare med resekort

Visste du att det blir billigare om du använder Blekingetrafikens resekort? Ladda kortet med en valfri summa och betala din resa med buss, tåg och skärgårdstrafik med kortet. På så sätt åker du alltid med det bästa priset.

Köp och ladda ditt kort här - Webbbutik

Vill du ha fler tips eller rekommendationer, kika här - Blekingetrafiken

 

Karlskrona_Skärgård

Bild: Karlskrona Skärgård

 

Färja

DFDS Seaways trafikerar Karlshamn och Klaipeda med 14 timmars enkel restid. Åker du med Stena Line mellan Karlskrona och Gdynia så kan du räkna med 10,5 timmar.

 

Flyg

Med BRA och SAS flyger du via Ronneby Airport och Stockholm dagligen. Det tar 50 mnuter till och från både Bromma och Arlanda.

 

Buss

Bergkvarabuss tar dig med flygbuss mellan Karlskrona och Ronneby Airport. Flygbussen kör till och från alla SAS avgångar och ankomster.

 

Film: Unika Upplevelser, även med actionturer

 

Skärgårdstrafiken

I Blekinge kan du ö-luffa eller ö-hoppa precis som i Grekland. Skärgårdstrafiken finns med båtar på flera ställen i Blekinge. Gör en dagstur eller gå iland för att stanna över natten. Vill du boka en tur på havet med sälsafari som mål eller en guidad sightseeingtur så kan du med fördel kontakta Karlskrona Skärgårdstaxi eller Unika Upplevelser i Karlshamn. 

Gästhamnar

Vill du ha maximal komfort, då ska du välja en gästhamn med blå flagg.  Vissa föredrar avskildhet och tystnad före bekvämligheter. Men om du vill ha vatten, dusch, matsal, butik, WiFi, båtliv och mer då finns det några välskötta och charmiga gästhamnar, både längs kusten och ute på öarna. Du hittar dem här - Gästhamnar i Blekinge

 

Tillbaka till startsidan