Resa i Blekinge

I Blekinge är möjligheterna näst intill obegränsade. Det är bara fantasin som sätter stopp. Här får du tips om resekomplement så att upplevelsen blir maximalt njutningsbar.

Guldkorn, Skärgårdstrafiken

Bild: Bli tidsresenär

 

Res enkelt & smart

Planera din resa via Reseplaneraren, där hittar du olika resealternativ och avgångar. Om du laddar ner Reseplaneraren i en app via Google Play eller iTunes i din smartphone kan du köpa din biljett direkt i appen. Biljetten visar du upp i din smartphone. Det gör att du kan känna dig trygg om du hamnar i tidsnöd, ”biljettautomaten” är alltid med dig.

Boka din tågresa via webben här -  Öresundståg

 

Förmånligt & prisvärt

Visste du att det blir förmånligare pris om du reser med Resekort? Ladda resekortet med en reskassa för att betala din resa med buss, tåg och skärgårdstrafik. Med resekortet får du alltid rabatt på din resa. 

Köp resekort här - Webbshop

Mer tips om det smartaste och bästa sättet att resa i Blekinge hittar du här - Blekingetrafiken

 

 

Skärgårdstrafiken i Blekinge

Bild: Skärgårdstrafiken

 

Färja 

✔ DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda tar 14 timmar.

✔ Stena Line färjelinje mellan Karlskrona och Gdynia tar 10,5 timmar.

 

Flyg

✔ Med BRA och SAS flyger du via Ronneby Airport och Stockholm dagligen, 50 minuter, med avgångar till och från både Bromma och Arlanda. 

 

Buss

✔ Bergkvarabuss tar dig med flygbusslinje mellan Karlskrona och Ronneby Airport. Linjen tar dig till SAS alla flygankomster och flygavgångar.

 

Skärgårdstrafiken

✔ Skärgårdsbåtarna hittar du på flera ställen i Blekinges skärgård och du reser med Blekingetrafiken. Det gör det möjligt att öluffa, precis som i Grekland fast i Blekinge!

 

Skärgårdstaxi

✔ Med Karlskrona Sjötaxi reser du förnämligt, spännande och effektivt. Eller kan det beskrivas som snabbt, smidigt och alldeles underbart! Du kan även boka sightseeing och guidade turer. Vill du ha hjälp att konferera på en ö så går det också bra.

 

Gästhamnar

✔ Välj blå flagg om du vill ha det bekvämt. En del föredrar avskildheten och tystnaden före bekvämligheter. Men om du vill ha vatten, dusch, servering, butik, WiFi, båttvätt med mera finns ett flertal välskötta och trevliga gästhamnar, både längs kustlinjen och ute på öarna. Du hittar dom här Gästhamnar i Blekinge

 

Tillbaka till startsidan