Vildmark, sjöar & öar

Spendera dina lediga dagar, året runt, i Blekinges vackra natur. Bada i sjöar och hav, ta en välförtjänt paus på en solvarm klippa eller brygga. Cykla i egen takt genom trolska skogar. Ta med dig en korg för att plocka bär och svamp. Framförallt får du tid att hitta tillbaks till dig själv, naturen gör under för den mentala hälsan.

Naturligt vackert

Bild: Olofström

 

Paus eller puls?

Kombinera urskogens dofter med att glida fram över glittrande sjöar. Du kan slå upp ditt tält där du väljer att gå iland. Njut av solnedgången och somna sedan sakta in under den bara stjärnhimlen. Andas in och känn hur lugnet bara sköljer över dig.

Snälla vatten, vilda vatten, orörda vatten. Underbara vatten.

 

Kanotcentraler med hög service

Paddla i Blekinges största sjö Halen - Olofströms Kanotcentral

Paddla i lummig skärgårdsmiljö - Paddelkompaniet i Järnavik

 

Viltsafari genom Eriksberg Vilt & Natur

Bild: Eriksberg Vilt & Natur

 

Viltsafari på Eriksberg

Följ med på en safaritur genom Eriksbergs vilda natur. Kanske kommer du så nära djuren att din puls börjar slå. Se hjortkalvar göra krumsprång och örnar sväva ovanför ditt huvud.

På Eriksberg strövar närmare 1500 djur fritt, det är kronvilt, dovvilt, vildsvin, visenter och mufflonfår.

Vilka tror du att du kommer att få se? Svårt att veta men ett tips är att det är i skymningen som det händer mest.

Aktiviteter för barnen

På Eriksberg kan barnen åka trampbil, linbana, klättar på en klättervägg, leka i ett fort och skapa fritt i sandlådan. När det är dags för paus finns det en grillhydda att samlas i. Känner ni för att förlänga er vistelse så finns det både vandrarhem och hotell att välja mellan.

 

Tillbaka till startsidan