Vingården Södra Boråkra

Fyra prisbelönta smaker

Askunga Dovvilt

Gourmettur i Blekinge

Följ med på en inspirerande heldagstur till fyra fantastiska mat- och dryckesproducenter i Blekinge. Smaka på den goda maten och drycken. Vad sägs om vin från en av Sveriges största vinodlingar, fisk som röks på traditionellt vis, vilt från hjort och prisbelönt getost?

Vingården Södra Boråkra

Bild: Vingården Stora Boråkra

 

En gruppresa

- 15 personer och fler 

 

Dagens hålltider

10.00 - Orranäs Gårdsmejeri

Orranäs Gårdsmejeri ligger längs kustvägen mellan Kristianopel och Torhamn. Här tillverkas flera sorters ost av mjölk från egna getter och grannens ekologiska komjölk. Se hur det går till, träffa getterna för att sedan smaka på några av de prisbelönta smakerna. I gårdsbutiken kan du handla med dig av deras utbud.

En avkopplande teambuildningaktivitet som ger smaker att minnas tillsammans. Miljö, människa & mat ❤! 

12.00 - Sturkö Rökeri

Via kustvägen genom Torhamn och Jämjö går turen vidare över Ramdalaslätten till Sturkö. Det är den största ön i Blekinges kustband. Här röks fisken enligt gammal hantverkstradition. Njut av en rökt lättlunch bestående av gårdens specialiteter. Kika in i rökeriets hjärt och se de gamla stenugnarna verkar på Sturkö Rökeri.

 

 

Orranäs Gårdsmejeri

Bild: Orranäs Gårdsmejeri

 

14.00 - Vingården Stora Boråkra

Eftermiddagens första stopp är hos en av Sveriges största vinodlingar - Vingården Stora Boråkra. Här får du se hur det går till att odla vindruver i Blekinges klimat. Efter en stund i vingården blir det en kort promenad till vineriet där du får höra ännu mer och se ett bildspel som beskriver verksamheten. Besöket avslutas med en provsmakning av gårdens vin.

16:00 - Askunga Dovvilt

Turens sista besök går till Askunga Dovilt. Här möts du av en välfylld gårdsbutik med viltkorv, hjortisterband och ett brett urval från småskaliga hantverkare. Sitt ner i det nybyggda caféet och lyssna till den spännande berättelsen om gården som funnits i familjens ägo i över 100 år. På gården finns över 200 dovhjortar och kor från lantrasen rödkulla. Dagen avslutas med en god bit mat, välj mellan smaktallrik eller middag.

 

Läs mer här - Gourmettur i Blekinge

 

Vill du boka en Gourmettur i Blekinge eller har frågor och funderingar, välkommen att kontakta Zarre Othman - via mail [email protected] eller telefonnummer 0721-619425 - så hjälper hon dig!

 

 

Sturkö Rökeri

Bild: Sturkö Rökeri

 

Vad kostar det?

495 kr / person inklusive lunch och middag.

420 kr / person om du väljer att byta ut middagen mot en smaktallrik.

 

Välkommen att smaka på Blekinge!

 

Tillbaka till startsidan