Festivaler i Blekinge

Spexigt, jazzigt och kulturellt! Blekinge bjuder upp till folkfest under hela sommaren. Festivalerna avlöser varandra varje vecka från maj till september, det är ganska häftigt! Festivalerna är återkommande varje år. Här kommer lite tips på folkfester i Blekinge under sommaren.

 

Maj

Holje marknad

Redan i slutet av maj kan du gå på en stor marknad och mumsa sockervadd, förhandla priser med knallar, prova karuseller och lyssna på liveframträdanden. En specifik upplevelser på Holje marknad är ankracet. Du deltar i ett lotteri där vinnaren koras genom plastankors framfart i Holjeån. Kul, om inte annat för barnen.

Gå på stadskalas, digga tungt på festival, frossa i kultur eller bli en smula tosig. I sommar-Blekinge duggar nöjena tätt.

Juni

Sweden Rock Festival

Den första helgen i juni hålls Sweden Rock Festival. Spelplatsen är Norje utanför Sölvesborg. Förvandligen är enorm, under 4 dagar förvandlas området till en rockfestival i världsklass. Närmare 40 000 besökare vallfärdar hit för att lyssna på rockgiganter, allt från proggrock till giganter som Judas Priest, Def Leppard och Kizz. Varje år presenteras världseliten med ett urval bokade spelningar i lilla Norje, det är fantastiskt!

Nässelfrossa

Under åtta dagar varje sommar dukar Olofström fram ett överdåd av kultur. Då kan du frossa i allt från musik och broderi till litteratur och trolleri. Kulturfestivalen Nässelfrossa bjuder på upp emot 150 evenemang runt om i Olofström, varje år med ett specifikt tema. Två av Olofströms stora namn kommer säkert dyka upp: Harry Martinsson och Sven-Edvin Salje.

Nostalgia Festival

Den vackra Ronneby Brunnspaken blir ännu härligare när den fylls av nostalgi, och det gör den en gång om året. Då rullar 1000-tals bilar, lastbilar, motorcyklar och mopeder in, och alla är från svunna tider. Samtidigt pågår en stor veteranmarknad. Anländer du i en "gammelbil" finns pakeringsplats reserverad till dig på Nostalgia Festival.

 

 

 

JULI

Killebom Sölvesborgsfestivalen

Marknadsstånd med knallar, medeltidsmarknad, scenunderhållning, hantverk och gott att äta. Sölvesborgs stadsfestival bjuder till partaj där nästan alla arrangemang och programpunkter är gratis.

Hasslöfestivalen

Mitt i Karlskrona skärgård sjuder musiken tillsammans med publiken på ön Hasslö. Det är en festival som leverererar både ny fräsch musik och legendarisk rock. Hasslöfestivalen drar nästan tiotusen besökare. De hetaste och mest aktuella artisterna brukar stå på scen. Det är en magisk spelplats med evenemangstrafik så att du kan ta dig fram och tillbaka enkelt.

Tosia Bonnadan

Med över 150 år är Tosia Bonnadan en av Sveriges största marknader. I Ronneby centrum shoppar ungefär 100 000 besökar och Axels nöjesfält ser till att karusellerna snurrar.

Östersjöfestivalen - Karlshamn Baltic Festival

En fest för alla åldrar med nöjesfält, spännande mat, massor av kultur och kända artister. Du kommer ryckas med av rytmen från det populära karnevaltåget som går genom staden. Här kan du också lyssna på Östersjöns egen melodifestival, där våra grannländer tävlar mot varandra. Och vet du vad? Östersjöfestivalen pågår alltid under vecka 29, varje år.

 

Hasslöfestivalen

 

Augusti

Karlskrona Skärgårdsfest

Världsarvsstaden Karlskronas egen fest med en kavalkad av kända artister som avlöser varandra. Staden intas av marknadsstånd, sportaktiviteter, karuseller, mat och dryck - och massor av kalasglada människor. Vad sägs om det årligen återkommande kroppkakekalaset? Kika här - Karlskrona Skärgårdsfest

Hällevik Tradjazzfestival

Gillar du jazz? Hällevik Tradjazzfestival får vilken jazzkatt som helst att spinna. När den drar igång förvandlas lilla Hällevik tilt ett sjudande New Orleans. Festivalens internationella atmosfär och höga konstnärliga niviå drar stor publik av olika nationaliteter. Festivalen är det enda av sitt slag i södra Sverige. Ett tips är att boka boende redan nu inför nästa år!

 

Aktuella festivaler

Detta är endast ett urval av begivenheter, vill du hålla koll på alla aktuella festivaler så kika här - Festivaler i Blekinge

 

Tillbaka till startsidan