Nyfiken, älskar att leka & lära!

Wow! Du är på väg in i ett riktigt äventyr när du besöker Kreativum. Det är ett fantastiskt hus fyllt av stationer. Här kan du vara kreativ, tänka fritt, leka, ha kul och lära dig så mycket du orkar ta in. Ta god tid på dig och boka in en heldag så att du hinner med att uppleva allt i precis lagom takt.

Kreativum, Interaktivt tvspel

Bild: Kreativum Science Center, Karlshamn

 

Det perfekta utflyktsmålet

Kreativum Science Center har fem upptäckartorg med över 150 upptäckarstationer på 2 000 m². Det är en värld för nyfikna i alla åldrar. Det finns aktiviteter inomhus och utomhus, du kan klura ut, testa simulatorer och prova interaktiva stationer. Låt varje utmaning bli en spännande upplevelse och en häftig känsla för både kropp och hjärna!

Boka entré här - Kreativum Science Center

Bonus

Ett extra plus är att du får en chans att knyta många nya kontakter, det är ett stort hus med nyfikna människor och utmaningarna kan ni lista ut tillsammans.

Det som är så bra är att hela familjen kan engageras och ni gör upplevelserna till era egna. Lek, testa och diskutera!

"Åh, nu är jag hungrig"!

När du är hungrig eller vill ta en fikapaus så finns det mycket gott att äta på matstället Kreaficum. Välj mellan rätter som varmkorv med bröd, pannkakor, matiga mackor och pastasallad. Fikabröd, kakor och glass finns alltid!

Medhavd fikakorg

Är det bra uteväder kan du packa upp en medhavd fikakorg och njuta av Mieåns brus. Om det regnar kan du fika inne i matsäcksrummet Saturnus, där finns mikro, bord och stolar.

 

Barnens Blekinge, Kreativum

Bild: Kreativum Science Center, Karlshamn

 

Kreaffären

Shoppa med dig ett minne hem, det kan vara något kul att leka med, en spännande eller en finurlig sak. Det finns experiment, ett tredimensionellt pussel och flera saker med fokus på att leka och lära, alltså den perfekta barnkalaspresenten. 

Affären har öppet alla dagar i veckan och om du väljer att bara susa förbi behöver du inte betala entré.

Läs mer här - Kreativum Science Center

 

 
kreativum

Bild: Kreativum Science Center, Karlshamn

 

Kreapark 

Parken är en utomhusdel med flera stationer. Här kan du prova att leka bland fontäner och strålande vatten. Åk på en flotte och dra dig fram med hjälp av ett rep. Kryp genom tunnlar över till en ö där du kan prova Arkimedes skruv och Resonansgungan, det är något du bara måste prova! Det kan bli ett och annat vattenstänk... kan vara bra att veta, hihi!

Boka entré här - Kreativum Science Center

 

Tillbaka till startsidan