Tips på personliga julklappar

Har du funderat på av du skulle vilja ge bort i julklapp i år? Här kommer tips på fina konsthantverk som också fungerar som bruksföremål. Det blir både personligt, vackert och funktionellt. Dessutom blir gåvan alltid förknippad med att det var du som gav. Här kommer några tips till dig, och du... GOD JUL!

Karin Meijer, Keramiker, Blekinge

Bild: Karin Meijer, Ramdala

 

Keramik

I Ramdala utanför Karlskrona har Karin Meijer sin verkstad och butik. Här finns allt från ljusstakar till vackra lampskärmar. Skålarna har ofta genombrutna mönster som spritsats fram. Balansen av nerv och det kontrollerade gör det färdiga bruksföremålet så spännande och vackert samtidigt som det blir stabilt och användbart. Färgerna är balanserade, mjuka och harmoniska och det skänker sådan glädje i hemmet.

 

Sanne Dahlström, Karlshamn

Bild: Sanne Dahlström Karlshamn

 

Fler spännande konsthantverkare

Magnus Jönsson

Sedan en tid tillbaka är knivsmide i metoritjärn en av hans specialiteter. Smedjan, som ligger i Pukavik mellan Karlshamn och Sölvesborg är öppen för visning, smideskurser och försäljning efter överenskommelse.

Läs mer här - Meteoritsmide

 

Sanne Dahlström

Sanne arbetar i keramik. På hennes hyllor står vardagliga föremål som muggar, tallrikar, krukor och skålar målade med mönster eller fiffiga filurer som får dig att le. 

Läs mer här - Sanne Dahlström

 

Malin Mena Glastornet Studioglashytta, Nättraby

Bild: Malin Mena, Glastornet Studioglashytta, Nättraby

 

Malin Mena

I sin egen studio glashytta och butik förvandlar Malin Mena den heta glasmassan, blåser, formar och graverar sitt glas.

Läs mer här - Malin Mena

 

Tillbaka till startsidan