Djupdyk in i hemliga Blekinge

Barnens Gård med äventyrsbad en riktigt bra sommardag. Knep, knåp och skojigheter på Dunders Däck eller i Sjömansverkstaden. Prova på hur det känns att vara ombord på en riktig ubåt - HMS Neptun. Den finns att skåda på Marinmuseum i Karlskrona i en ubåtshall under vatten.

HMS_Neptun_Marinmuseum

Bild: Marinmuseum i Karlskrona

 

Boosta din upptäckarglöd

Är du nyfiken på hur saker och ting fungerar? Vill du upptäcka genom att själv prova på? Då ska du definitivt göra ett besök på Kreativum Science Center i Karlshamn.

Rekationsförmåga & Mindball

Här går det att känna upptäckarglädje och få aha-upplevelser. Det finns fem olika upptäckartorg med lika många teman och cirka 170 stationer. I stationerna finns det inbyggt lärande. Du kan till exempel upptäcka skogen, vad människan har utvecklat, om stjärnor och planeter och testa din egen reaktionsförmåga. Kanske du kan utmana mamma eller pappa i Mindball, det är en tävling i att slappna av.

Boka entré här - Entrébiljett till Kreativum

 

Blekinge Exotiska Värld

Bild: Blekinge Exotisk Värld i Karlshamn

 

Möt surikaten Timon på riktigt

Vill du träffa Timon i verkligheten? Du hittar honom i Blekinge Exotisk Värld intill Kreativum i Karlshamn. Han delar boning med ytterligare ett 70-tal exotiska djurarter från hela världen.

Ormar & spindlar

Blekinge Exotiska Värld har också ett tropikarie där du kan får komma riktigt nära en fyra meter lång tigerpytonorm! Tycker du bättre om lite mindre ormar finns Hornviperan som bara mäter 40 centimeter i sin fulla längd.

Boka familjepaket här - Boende + Entrébiljetter

 

Barnens_gård_lian

Bild: Barnens Gård i Karlskrona

 

Studsa, bada & klappa djur

Förbered er på en dag med full fart för hela familjen. På Barnens Gård kan ni klappa djur, svinga i klätterställningar och ha kuddkrig på en bom. Eller studsa i en gigantisk hoppborg, kasta prick i ett "dasshål" och åka hölass. Är du mer än 90 centimeter lång? Då får du köra elbil själv.

All Inclusive

Om du köper en All Inclusive-biljett så ingår entré, valfri lunch, dryck och glass. Dessutom får du fri saft och kaffe hela dagen eller kan du välja en ponnyridningsbiljett. 

Läs mer här - Barnens Gård

 

Tillbaka till startsidan