Killebom

Stadsfestivalen Killebom

Missa inte Sölvesborgs stadsfestival Killebom den 1-5 juli 2020!

 

Killebom är för många sölvesborgare den bästa tiden på året! 

 

I början av juli arrangeras årligen stadsfestivalen Killebom i Sölvesborg. Festivalen är ett mycket omtyckt evenemang av såväl invånare i staden som turister. Gator och torg fylls av människor, musik och upplevelser och hela staden får en härlig stämning. Aktiviteterna är många och det finns något för alla. Detta vill ni inte missa!

Killebom

Såhär har det sett ut på Stortorget tidigare år, här är alltid fullt med aktiviteter under Killebom.

 

Besök sommarmarknaden onsdagen den 1 juli 2020 som inleder Killebom helt enligt tradition med ca 200 knallare. Här hittar du allt mellan himmel och jord. Vackra hantverk, ballonger i alla dess former, god mat och söta, färgglada marknadskarameller. Kom och njut av stämningen!

Killebom

Färgglada klubbor och söta karameller finns alltid bland marknadsstånden. 

 

Ungdomskvarter

Under Killebom händer det massor av skoj, både för stora och små. 

 

Häng med Lions tuff-tuff-tåg på en åktur. Turerna går från Järnvägsparken med femton minuters mellanrum, hoppa på och åk genom staden, helt gratis! 

Tuff-tuff-tåg

Tuff-tuff-tåget kör genom staden under hela Killebom.

 

Det bästa av allt är att nästan alla aktiviteter under festivalen är gratis och öppna för alla. Vi ses på Killebom! 

 

 

Håll koll på vad som händer under festivalen i sommar, följ Killebom på Instagram!

Our instagram
KILLEBOM 2020 STÄLLS IN Det är med tungt hjärta som vi nu meddelar att Sölvesborgs kommun tillsammans med huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank inte kommer att kunna arrangera vår mycket omtyckta stadsfestival under 2020, Killebom flyttas fram till 7-10 juli 2021. Festivalen har arrangerats varje sommar sedan 1973. Beslutet att ställa in Killebom har fattats med anledning av den rådande smittspridningen av coronaviruset varvid Sveriges regering fattat beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Förbudet är straffsanktionerat och gäller tills vidare, det vill säga ingen vet när i tiden det kan upphöra. Sölvesborgs kommun kommer därför inte att få de myndighetstillstånd som behövs enligt ordningslagen och därmed har festivalorganisationen idag den 23 april tagit beslutet att ställa in festivalen. Alla avtal som tecknats mellan Sölvesborgs kommun och arrangörer avbokas gällande Killebom 2020, alla berörda parter kommer att kontaktas. För kontaktuppgifter och mer information hänvisar vi till www.killebom.se