Youtube video fallback image

Stadsfestivalen Killebom

Äntligen, som vi har längtat! Efter två års uppehåll vågar vi nu blicka fram mot ljusare tider. För vi ses väl på på Sölvesborgs stadsfestival Killebom i sommar? Boka in den 6-9 juli i kalendern redan nu.

 

Killebom är för många sölvesborgare den bästa tiden på året! 

Killebom

I början av juli arrangeras årligen stadsfestivalen Killebom i Sölvesborg. Festivalen är ett mycket omtyckt evenemang av såväl invånare i staden som turister. Gator och torg fylls av människor, musik och upplevelser och hela staden får en härlig stämning. Aktiviteterna är många och det finns något för alla. Detta vill ni inte missa!

 

Artister som är klara till årets program 

 

GAMMAL med Peg Parnevik och Pontus Petersson, Stortorget lördag kl. 21.00

Popduon GAMMAL består av Peg Parnevik och Pontus Petersson kommer till Killebom! Lördagen den 9 juli förgyller de Killeboms sista festivaldag med ljuva poetiska pophits, som färska Santiago eller storfavoriterna Sånger från förut och Blommor där du står. Det kommer att bli en helt fantastisk sommarkväll som du inte vill missa!

Gammal

 

Medina, Stortorget lördag 9 juli kl. 23.00

Medina slutade på en tredjeplats med ”In i dimman” under Melodifestivalen 2022. Nu åker de ut på en lång sommarturné, lördagen den 9 juli besöker de Sölvesborg och Killebom! Duon som består av Sami Rekik och Ali Jammali började att skapa musik tillsammans för snart 20 år sedan, sedan dess haft de haft ett flertal radiohitar. Du kanske känner igen låtar som "Se På Mig Nu" och ”Miss Decibel” som utsågs till 2013-års sommarplåga?

Medina

 

Pidde P, Stortorget fredag 8 juli kl. 14.00

Vill du testa dina coola ”moves” och lyssna till medryckande musik? Då får du inte missa när Pidde P kommer till Killebom. Pidde P har gjort sig otroligt populär bland många barn med hans musik och danser till låtar som "Luften är fri", ”Padelmi”, ”Tiktok”, ”Kickar du så flippar jag”, "När texten är på spanska börjar alla dansa"... ja du hör ju, hitsen är många. Pidde P är fylld av energi, älskar att stå på scen och ger alltid 100 %, vilket får både barnen och vuxna att gunga med. Nu kommer han till Killebom och skapar festivalstämning! Lär dig gärna danserna innan det är dags.

Pidde

Casanovas, Fredag 8 juli kl. 20.00-23.00

Den omtyckta dansbandskvällen på Killebom är säkrad, fredagen den 8 juli kommer nämligen Casanovas till Sölvesborg och förgyller Killebomfestivalen. Kl. 20.00 står dansgolvet redo när ett av Sveriges största och flitigast turnerande dansband intar Stortorgets scen!

Casanovas

Allsång på Stortorget, torsdag 7 juli kl. 18.00-19.30 

Äntligen får vi sjunga tillsammans igen! Invig din festivalhelg på bästa möjliga sätt, kom och hjälp oss att fylla Stortorget och ta ton i en härlig Allsångskväll. Linda Bengtzing och Wizex gästar allsången och får alla att sjunga med. Allsångskvällen arrangeras av Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
Invigning med tal kl. 18.00. allsången startar därefter kl. 18.15, kom gärna i god tid och hämta ditt programblad.

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing är gästartist i vår Allsångskväll på Stortorget. Linda inledde sin karriär i Fame Factory men fick sitt stora genomslag när hon tävlade i Melodifestivalen med låten ”Alla Flickor”. Utöver alla de schlagerhits hon levererat har Linda dessutom varit programledare i TV, musikalartist, tävlat i ”Körslaget”, turnérat med Diggiloo och gett ut en barnbok. Senast såg du henne i Melodifestivalen 2022 med bidraget Fyrfaldigt hurra!

Wizex

Wizex är gästartist i vår Allsångskväll på Stortorget. Wizex är en av Sveriges mest populära dansorkestrar och bandet har levererat musikskatter sedan starten 1973. Nu med med Git Persson vid mikrofonen. 

Killebom

Håll koll på vad som händer under festivalen i sommar, följ Killebom på Instagram!

Our instagram

Förra året fick vi tyvärr ställa in Killebom på grund av corona-pandemin. I dagsläget är ännu inget beslut taget för årets upplaga av stadsfestivalen Killebom. Under...