Barnens Sölvesborg

Barnens Sölvesborg

I Sölvesborg har du aldrig en tråkig dag, här finns mängder av aktiviteter att välja mellan. Varva spännande utflykter med fikapauser och bad. Här kommer några tips!

 

GLASSBÅTEN

I Sölvesborgs innerhamn ligger Glass- och Sillabåten längs med kajen. Under sommartid serveras här smarrig glass i alla dess former. Kulglass, sorbet eller mjukglass med strössel och topping, du väljer! Njut av glassen och den härliga utsikten på uteserveringen, eller varför inte ombord!

Glass- & Sillabåten

Njut av en god glass i Sölvesborgs hamn.

 

HANÖ 

Gör en utflykt till det populära utflyktsmålet Hanö. Åk med färjan från Nogersund och besök den sägenomspunna ön som blomstrar av naturupplevelser. Hanö är ett naturreservat och här finns många sevärdheter, bland annat fyren, drakmärket, engelska kyrkogården och bönsäcken. Det finns även ett muséum, Bödeboden som har öppet sommartid med en fin utställning om öns natur, historia, fiske och kultur. Blir du hungrig ligger Restaurang Briggen alltid nära till hands, precis vid hamnkajen med ljuvlig utsikt över havet.

Hanö

Sommarkänsla på Hanö.

 

RYSSBERGET 

Har du sett filmen om Bröderna Lejonhjärta? Den skulle kunna ha spelats in på Ryssbergets sluttningar. I det vackra naturreservatet hittar du fina fiskevatten i Grundsjön med inplanterad regnbågslax, flera härliga vandringsleder och söta små torp och gårdar. Ryssberget är många djurs och insekters hem och därav fullt av liv. Ta med fikakorgen eller nyttja de grillplatser som finns till godo och njut i den vackra naturen.   

Ryssberget

Härliga naturbilder från Ryssberget.

 

SÖLVESBORGSBRON 

Med sina 756 meter är Sölvesborgsbron ett landmärke för Sölvesborg men även Europas längsta gång- och cykelväg, bara det är värt ett besök! Slå dig ner och njut av utsikten eller ta dig över till Kaninholmen där bron mellanlandar och se staden från håll, glöm inte fikakorgen. Bron binder Sölvesborgs stadskärna och den nya stadsdelen Ljungaviken samman, vilket bidragit till en betydlig närhet. Valet att nu ta cykeln eller gå till fots för att ta sig till jobbet, nöjen eller stranden känns mer naturligt än någonsin, dessutom kan man passa på att njuta av de vackra vyerna på vägen.  

Sölvesborgsbron

Vackra bilder på Sölvesborgsbron. 

 

SKEJTAN

Mitt i centrala Sölvesborg ligger skateboardsparken Skejtan. Anläggningen är på hela 650kvm och erbjuder olika svårighetsgrader av åkning. Ta med din skateboard, kick-bike eller dina inlines och utforska alla kanter, rails, hörn och trappor. Parken passar alla, såväl nybörjare som vana åkare. Bra att veta: Måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar är det endast tillåtet att åka skateboard mellan klockan 18:00-22:00. Om du inte har en egen skateboard går det bra att låna en på Sölvesborg Mjällby Sparbank som ligger precis intill. 

Skejtan

Skateboardparken i Sölvesborg. 

 

HÄLLEVIKSBADET

Njut av dagen vid friluftsbadet i Hällevik. På Hälleviksbadet finns tre tempererade utomhusbassänger, en rutschbana på hela 59 meter, grönområden, lekplats och beachvolley. Närheten till havet, restaurang och aktiviteter gör att ingen går sysslolös.

Havsbad

Ett svalkande dopp på Hälleviksbadet. 

 

VICTORIABADET 

Besök simhallen i Valjeviken, varje fredag öppnas badet för allmänheten. Victoriabadet är en stor och luftig simhall med en 25 meters lång bassäng, en varmvattenbassäng och en plaskbassäng. I de enskilda omklädningsrummen finns även bastu att tillgå. Fika finns att köpa i badets cafeteria.

Victoriabadet

Victoriabadet. 

 

RIDDARPARKEN

Favoritplatsen för alla barn är såklart Riddarparken. Nära till stadskärnan, hamnen och stationen ligger lekplatsen som har allt från klätterställning, rutschkana, gungor och sandlåda till härliga grönområden. Ta med fikakorgen och njut av lek och bus. 

Riddarparken

Lekplats i Sölvesborgs centrum. 

 

 

 

 

Aktiviteter

- för barn och familj i Sölvesborg

Selected filters: