Skärgårdsturer - Karlskrona skärgård

Ta en rundtur i skärgården! Karlskrona skärgård kan du besöka och ta del av på flera olika sätt. Här hittar du enkel information om de olika skärgårdsrutterna 2019!

Beskrivning

Hop-on Hop-off (mörkblåa turen)
M/F Annaskär, M/F Gåsefjärden
Du har två olika båtar att välja mellan, guidning finns ombord på båda. M/F Annaskär är en öppen båt utan faciliteter. På M/F Gåsefjärden kan du välja att sitta ute eller inne och det finns enklare servering och toalett. Observera att resor till Wämöparken endast körs av M/F Gåsefjärden.

Handelshamnen – Utklippan (ljusgröna turen)
M/F Sjöbussen
Cirka 1 timmes båtfärd från Handelshamnen ligger Utklippan, Sveriges sydostligaste ögrupp. Tidtabellen är anpassad så att du kan välja att hoppa av båten och utforska ön under cirka 1,5 timme innan den tar dig tillbaka till Karlskrona igen. Du reser med M/F Sjöbussen som har plats för 12 sittande passagerare. För resor till Utklippan måste du förboka din biljett. Biljetterna gäller tur och retur och kostar 240 kr för vuxen och 120 kr för barn (0-19 år). Länk till biljettbokningen hittar du under frågor och svar.

Handelshamnen – Sturkö (lila turen)
M/F Flaggskär
Mellan Handelshamnen och Sturkö finns det skärgårdstrafik året runt och många öbor väljer att pendla vattenvägen. Sturkö är Blekinges största ö och lockar med härliga badvikar och fina fiskevatten.

Handelshamnen – Hasslö (mörkgröna turen)
M/F Flaggskär, M/F Wittus, M/F Sjöbussen
Mellan Handelshamnen och Hasslö finns det skärgårdstrafik året runt och många öbor väljer att pendla vattenvägen. Hasslö kallas ofta för ”lilla Hawaii” eftersom solen ofta skiner över de långgrunda stränderna. På Hasslö finns affär, café, restaurang och vandrarhem.

Fisktorget - Kastellet – Tjurkö (ljusblåa turen)
M/F Ljungskär
Den perfekta turen för dig som vill uppleva Karlskronas skärgård och en del av världsarvet på kort tid. Hela båtturen är 2 timmar lång, men det går även utmärkt att hoppa av vid ett bryggstopp och ta en senare tur tillbaka.

Fisktorget – Stenshamn (röda turen)
M/F Wittus
Turen är perfekt för dig som vill uppleva Karlskrona skärgård under en heldag. M/F Wittus tar dig hela vägen ut i Östra skärgården och tillbaka, en rundtur på cirka 3 timmar. Det går såklart även bra att hoppa av vid ett bryggstopp och ta en senare tur tillbaka.

Torhamn – Stenshamn (gula turen)
M/F Ungskär
Från Torhamn når du Inlängan, Stenshamn, Ungskär och Långören. Här ligger Östersjön öppen så långt ögat kan nå. Öarna och skären här ute är karga men gästvänliga och några av öarna är bebodda året om.

Fisktorget – Nättraby (orange turen)
M/F Axel
Åk med den ombyggda ångbåten M/F Axel till Nättraby. Färden går under prunkande lövverk uppför den idylliska Nättrabyån. Båten lägger till mitt i centrum av Nättraby, precis vid kyrkan från 1100-talet.


Tidtabellerna samt övriga båtturerna hittar du på Skärgårdstrafikens hemsida, se länken nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)