kajak och sup vid brofästet

Hyr båt, sup eller kajak hos Seasick i Sölvesborg

Seasick - en positiv sjösjuka

2022 startade Elias Schütz upp sitt företag Seasick i Sölvesborg, efter att ha spenderat stora delar av sitt liv på havet. Det är mer en längtan efter havet jag vill förmedla. Den där underbara sommarmorgonen när vattnet är helt stilla. Eller en blåsig höstdag när havet vrålar. Det är häftigt båda delar säger Elias Schütz.

 

Personer som paddlar i kajak i Sölvesborgsviken
Ett glatt gäng som paddlar kajak i Sölvesbrgsviken

 

Uthyrningsverksamhet

Seasick driver sin verksamhet i Sölvesborg, främst på två olika ställen. Vi hittar uthyrning av kajaker och SUP:ar i Tredenborg samt Norje boke. Det finns två olika typer av kajaker som du kan hyra, havskajak och fiskekajak. Med hjälp av bokningssystemet Gokaya kan du lätt och smidigt hyra kajak eller SUP via Seasicks hemsida. Det finns även QR-koder utsatta på plats som du scannar med kameran i din smartphone för att komma direkt till uthyrningssystemet. Vill du hyra kajak eller SUP redan idag kan du läsa mer om hur man gör HÄR.

Seasick erbjuder även färdigpackade SUP:ar för längre uthyrning. Perfekt att ta med sig på semestern eller till stugan. 

För dig som gillar lite mer fart och djupare vatten, som länge funderat på att köpa båt men inte kan bestämma dig eller för dig som vill fiska ute till havs. Oavsett anledning erbjuder Seasick uthyrning av båten Tryggve. Även den kan du boka på Seasicks hemsida, dock måste Tryggve bokas senast dagen innan avfärd. Läs mer information on hur du bokar Tryggve HÄR.

 

Tryggve
Båten Tryggve på väg ut en runda i Sölvesborg.

 

Seasick - en del av ARK56

I juni 2011 utsåg UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization) Blekinge Arkipelag som biosfärområde. Med ett tydligt fokus på Östersjöfrågor och genom olika initiativ bidrar vi till en hållbar utveckling. ARK56 är ett nätverk av leder i Unescos biosfärområde Blekinge Arkipelag, du väljer själv om du vill uppleva det till havs med ex båt, sup eller kajak, eller gå i land till fots-/på cykel.

Klicka in dig på Ark56 eller Blekinge Arkipelag för att få tips och råd om leder, regler och inspiration, samt läs mer om vårt fantastiska arbete. 

 

Sup i solnedgång

 

Kontaktuppgifter 

Mail: info@seasick.se

Hemsida: www.seasick.se

Facebook: Seasick - Båtliv, uthyrning och fritid

Instagram: @seasick.se