Robin Hood - The musical

Se Martin Almgren, Joakim Nätterqvist och Patrik Martinsson med stor ensemble i en legendarisk föreställning för hela familjen. Följ med till 1200-talets Sherwoodskog och möt den fredlöse legenden Robin Hood, munken Broder Tuck, den väldige Lille John, vackra egensinniga Marion, elaka Sheriffen av Nottingham och flera andra.

Beskrivning

Uppgifterna går isär om Robin Hood verkligen existerade på riktigt men det finns flera indikationer på att historiens rötter bottnar i verkligheten. Sanning eller myt - berättelserna har oavsett detta utvecklats genom århundradena och förändrats för att passa tidens smak.

2019/2020 är det dags för Dröse & Norberg att ta sig an denna mytomspunna historia och tolka den på sitt sedvanliga personliga sätt med hjälp av smittande humor, egenproducerad fantastisk musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble.

I Robin Hood -The Musical möter vi bondsonen Robert Locksley vars familj blivit dödad i en taxerings-räd utförd av den fruktade Sheriffen av Nottingham. Detta har tvingat Robert att leva som fredlös tillsammans med ett gäng likasinnade i Sherwood skogen. Som äldst och mest vis är Brother Tuck beundrad av alla i gänget och de flesta vill vara en ”brother” till honom. Tuck ser dock hellre de andra som enbart ”half-brothers”. För att skapa mer sammanhållning föreslår han istället en gänguniform med jacka och huva (en Hood). Alla medlemmar väljer därefter var sitt namn som skall innehålla ordet Hood. Robert väljer Robin Hood.

Av en slump råkar Robin Hood och hans gäng övermanna och råna en av Prins Johns penningtransporter. Detta leder till att hela gänget drar till marknaden i Nottingham där Robin träffar Lady Marion, dotter till Kung Richard Lejonhjärta, som för tillfället bor hos den mycket egocentriske prins John av England. Blixtrar uppstår mellan Robin och Marion vilket inte blir populärt hos Rebecca som är med i Robins Sherwood-gäng.

Rebeccas svartsjuka leder till att hon förråder Robin som hamnar i klorna på prins John. Räddningsaktioner sätts in och nu startar en spiral av spännande händelser som mynnar ut i en final helt värdig denna nytolkning

Pris: Från 395 kr + 35 kr service avgift. Biljetter säljs på Karlskrona Turistbyrå samt online via Nortic.se, länken finner du nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)