paddling at lake Halen

Kanota och paddla i Halen

- Sjösystem & kanotleder

I fritidsområdet vid Halens naturreservat ligger Olofströms Kanotcentral. Här kan du hyra både kanot och kajak för att paddla i Blekinges största insjö Halen. Du kan också utnyttja förbindelserna mellan sjöarna Halen, Raslången, Gillesjön, Filkesjön och Immeln. 

Halen lake in Blekinge

Nybörjare, barn & erfaren

Hela området är lämpligt för dig som är nybörjare, tillsammans med barnen och för dig som är riktigt erfaren. Vill du paddla mellan sjöarna med kanot så kan det vara bra att tänka på att överbärningarna är av varierande längd. Hyr en kanotvagn så du kan lägga all din kraft på att njuta i de underbara vattnen. 

Det är en mäktig känsla när paddeln möter ytan och kanoten glider fram. Tänk dig en glittrande sjö och det är du som styr.

Kvalitet ger trygghet

Olofströms Kanotcentral använder sig av Linders aluminiumkanoter som heter Inkas 525. Det är en stabil familjekanot men även en äventyrskanot. Den klarar tuffa förhållanden i hav och fors, den är också lämplig att ha packning i då den är osänkbar.

hyr din egna kanot
Kanotcentralens kanoter 

Behöver du känna dig extra trygg så kan du låna pontoner. Då blir kanoten extra stabil, kan vara bra när du vill fiska eller om du har något funktionshinder. Det finns även möjlighet att hyra bräda för SUP stand-up-paddeling och fiskekajak om du är nyfiken på att fiska från en kajak. Det är fritt att fiska i sjön Halen för kanotcentralens gäster. Vill du fiska i det övriga sjösystemet så kan du köpa ett fiskekort för det.

 

Rastplats & övernattning

Det finns 13 organiserade rastplatser och övernattningsställen. Dessa är markerade på den detaljerade kartan du får när du hyr kanot eller kajak. Vid samtliga rastplatser finns en eldstad, toalett och sopkärl. De flesta av rastplatserna har även vindskydd. Det finns ved på rastplatserna så det behöver du inte ta med ut i kanoten eller kajaken.

family canoeing

Att paddla i Sveriges Sydligaste Vildmark är en upplevelse för alla!

 

 

Tillbaka till startsidan- Visit Olofström

No products found