Östersjöfestivalen - Uno Svenningsson, Molly Sandén och Markus Krunegård

Start på torget för Karlshamns stora folkfest.

Beskrivning

Östersjöfestivalen i Karlshamn går alltid av stapeln onsdag-lördag vecka 29. Onsdagskvällen inleds som vanligt med konserter på torgscenen med kända svenska artister. Den 17 juli i år är det Uno Svenningsson, Molly Sandén och Markus Krunegård som uppträder i nämnd ordning. Läs mer om artisterna nedan.

Biljettpriset är 290 kr inklusive serviceavgift.
Barn under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.
Biljetter går att köpa via evenemangslänk nedan eller på Karlshamns Turistcenter, se kontaktuppgifter nedan.
Rullstolsplats bokas via Karlshamns Turistcenter.

Cirkatider:
Kl 19.00 torget stängs
Kl 19.15 insläpp på torget
Kl 20.00 Uno Svenningsson
Kl 21.00 Molly Sandén
Kl 23.00 Markus Krunegård

Uno Svenningsson blev känd som sångaren i bandet Freda´ med hitlåtar som "Vindarna" och "Det som gör mig lycklig". Han blev därefter soloartist och kom ut med sitt debutalbum ”Uno” 1994 där låten ”Under ytan” spelades varm i radio.Under våren och sommaren 2018 åkte Uno ut på en bejublad och näst intill slutsåld Sverigeturné. Det var efter hans medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under 2017 som raketstartade en comeback utav rang. I början av 2018 gav Uno ut sin skiva "Andras sånger" bestående av alla Unos tolkningar från "Så mycket bättre" men även tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev också startskottet för Unos första inomhusturné sedan 2005, som från premiären i Malmö möttes av jubel och hyllningar från så väl press som publik.^

Förra året syntes Molly Sandén lite överallt. Hennes tredje album ”Större” sålde platina och blev ett av landets mest älskade, svenska album och singeln ”Sand” har nått nästan 18 miljoner streams. Hennes hyllade sommarturné gick under hösten över till en helt egen klubbturné och 2018 toppades med nomineringar till både årets Grammis och P3 Guld-gala som Årets Pop.  Molly har också deltagit i Melodifestivalen 2009 (Så vill stjärnorna), 2012 (Why am I Crying) och 2016 (Youniverse). Hon var också programledare för Musikhjälpen 2017.Bara för drygt en månad sedan kom Molly med singeln ”Den som e den”. Livepremiären gick av stapeln på By:Larm i Oslo samma kväll som låten släpptes. Några dagar senare släppte Spotify en lista över de kvinnor som streamats flest gånger mellan januari till mars. Där befann sig Molly i toppen som den mest streamade svenska artist.

Den nyss 40 år fyllda Markus Krunegård kommer från Norrköping och är en sverigefinsk sångare och låtskrivare. Innan han blev soloartist 2008 sjöng han i grupperna Laakso och Hets. 2008 släppte Krunegård sitt första album ”Markusevangeliet” vars första singel ”Jag är en vampyr” rönte stora publikframgångar. Låten hamnade på en femteplats på Trackslistan i Sveriges radio P3 och blev Årets låt på P3 Guld-galan 2009. Under årets gala uppträdde han och Miriam Bryant tillsammans med duetten ”O A O A E vi förlorade”.Förra året kom albumet ”I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot” som var det första, nya materialet från Markus Krunegård på flera år. Skivan var den sjätte i ordningen och genererade en nästintill utsåld höstturné med flera extradatum och i år även en Grammisnominering för Årets Textförfattare.

Mer information om Östersjöfestivalen finns via webbsida nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)