Östersjöfestivalen 2022

Folkfest i kolossalformat. Musik, mat, kultur, nöjesfält och mycket mer. Alltid onsdag-lördag vecka 29.

Beskrivning

I över 55 år har Östersjöfestivalen genomförts i Karlshamn. Det är en av Sveriges äldsta och största stadsfestivaler.
Stor folkfest i fyra dagar med musik, underhållning, kulturella evenemang, nöjesfält, veteranbilsutställning och mat från världens alla hörn. Smakfesten i Näsviken och Barnens Festival i Rosengården är andra delar av det stora utbudet.

Tusentals besökare njuter av folklivet, musiken, maten, handeln, stämningen och det alldeles särskilt rika kulturlivet. Varje år spelar några av Sveriges hetaste artister på festivalen.

Ärtsoppeseglingen till exempel är en tradition under fredagsförmiddagen som sätter marin prägel på festivalen. Blekingsekan är en symbol som förenar kustfolket i Blekinge och ett tjugotal båtar samlas för att tävla i olika klasser.

Som en oas i folkhavet ligger Kulturkvarteret. Här erbjuds besökarna rofylld avkoppling mitt i festivalyran. På strövtåg bland gränder och prång kan man njuta av gamla föremål, aktuell konst och genuint hantverk.

Festivalparaden är ett omtyckt festivalinslag och går genom staden på torsdagskvällen. Idéerna och kreativiteten har inga gränser när föreningar och musikgrupper drar genom staden i samlad tropp för att toppa festivalstämningen.

För hela programmet vecka 29 se hemsidan www.ostersjofestivalen.se.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)