äventyr runt Halen

Äventyret Halen 2020

NYTT DATUM!! Lördagen den 5 september klockan 10.00–15.00
 

Äventyret Halen.
Upplev en dag fylld med ”Prova-på-äventyr” i Halens naturreservat i Olofström.

Du som besöker kan vandra längs en slinga där man bland annat möjlighet att åka flotte, paddla kanot och kajak, cykla mountainbike, orientera, köra segways, skjuta båge, rida och testa en mängd andra olika äventyrsaktiviteter. Dessutom finns mycket kunskap längs slingan att ta del av om vår fantastiska natur. 

Äventyret Halen genomfördes första gången 2019 och arrangeras i vanliga fall i maj. Förra året lockade dagen många besökare från olika håll. Arrangörer är föreningar och företag i eller i närheten av Olofström samt Olofströms kommun med kommunala bolag.

 

Aktiviteter & Tävlingar

Invigning-
Kl 13 Invigning av nya hängbron över Frickasundet i sjön Halen. Hängbron har funnits som en vision under många år för att kunna bilda en helhet av Halens naturreservat och friluftsområde som varit delad av Frickasundet. Visionen har nu blivit verklighet och kl.13 genomförs invigningen under festliga former!

Kolletåget-
Passa på att åka en guidad tur med Kolletåget och få information om våra nya tomter vid Strandplan där vackra sjön Halen och Halens fritidsområde ligger alldeles inpå knuten. Kolletåget avgår från start/mål kl.10.30, 11.00, 14.00 och 14.30.

Vinn fina priser-
Alla besökare som går hela slingan och besöker alla stationerna kan vara med i en tävling där vi lottar ut fina priser. Vi rekommenderar alla som vill gå hela slingan att starta senast kl.12 för att ni ska hinna ta er runt och besöka alla stationerna. Det anordnas också tävlingar på en del av stationerna.

Några av aktiviteterna kostar pengar att genomföra. Betalning sker med Swish eller jämna kontanter.

Medverkande företag & föreningar

medverkande företag

 

Hitta hit & parkering

Från Riksväg 15/Pukaviksvägen svänger ni av vid södra rondellen i Olofström och följer vägvisningen mot Halens fritidsområde. När ni kommer fram finns parkeringsvärdar som hänvisar er till parkeringsplatsen. Parkeringen kostar 20 kr för hela dagen och betalas på plats. Härifrån är det en kort promenad till start- och mål mitt emot Halens Camping.

Det går alldeles utmärkt att åka buss till Äventyret Halen. Ni hoppar av vid hållplats Nebbebodagården. Från busshållplatsen följer ni Blekingeledens och Skåneledens ledmarkeringar fram till starten.

 

Äventyrsmat & Sov ute i det fria!

Passa på att sova ute i det fria på någon av lägerplatserna i Halens naturreservat eller i närliggande Ekopark Raslången. I Sveriges Sydligaste Vildmark finns gott om lägerplatser som har vindskydd och grillplatser vilket ger goda förutsättningar för en härlig övernattningsupplevelse. Det finns i regel alltid också plats att slå upp eget tält på lägerplatserna. Vid Äventyret Halens start- och målplats kan du få mer tips av våra värdar var du kan tillbringa natten utomhus.  

Längs slingan finns flera möjligheter att köpa mat på stationerna. Ni behöver med andra ord inte gå hungriga!

Vill ni hitta bra boende runt Halen, boka in helgen i en stuga eller på hotell. Här finns till exempel Halens Camping, First Hotel, Harasjömåla Fiskecamp, Hotel Fritzatorpet, Liljenborg. Besök www.visitolofstrom.se så får du veta mer vilka boendemöjligheter som finns.

 
 
Kontakt vid frågor

Daniel Ottosson
Telefon: 0454-930 18
E-post: daniel.ottosson@olofstrom.se 

 🤸Läs mer på olofstrom.se/aventyrethalen

Fler tips & medverkande företag

Selected filters:

tagga