Killebom

Stadsfestivalen Killebom

Missa inte Sölvesborgs stadsfestival Killebom den 3-7 juli 2019!

 

Killebom är för många sölvesborgare den bästa tiden på året! 

 

I början av juli arrangeras årligen stadsfestivalen Killebom i Sölvesborg. Festivalen är ett mycket omtyckt evenemang av såväl invånare i staden som turister. Gator och torg fylls av människor, musik och upplevelser och hela staden får en härlig stämning. Aktiviteterna är många och det finns något för alla. Detta vill ni inte missa!

Killebom

Såhär har det sett ut på Stortorget tidigare år, här är alltid fullt med aktiviteter under Killebom.
 

I år är inget undantag, programmet är fullspäckat i vanlig ordning och ingen dag är den andra lik. Strosa i kulturkvarteret som är ett nytillskott för festivalen och ta del av härlig musik, konst i alla dess former, workshops, modevisningar och god mat. Nytt för i år är även pop-up-butiken med unika Sölvesborgssouvenirer, lokalt tillverkade och hållbara produkter som på ett eller annat vis speglar staden Sölvesborg. Souvenirerna finns att köpa i kulturkvarteret under hela festivalen.

Besök sommarmarknaden som inleder Killebom helt enligt tradition med ca 200 knallare. Här hittar du allt mellan himmel och jord. Vackra hantverk, ballonger i alla dess former, god mat och söta, färgglada marknadskarameller. Kom och njut av stämningen!

Killebom

Färgglada klubbor och söta karameller finns alltid bland marknadsstånden. 

 

Se kända artister som Smith & Thell, Liamoo, Rebecka Karlsson och många fler uppträda. Sjung med till allsången tillsammans med Lotta Engberg och Robin Bengtsson eller titta på när TV-laget möter Team Sölvesborg i en spännande fotbollsmatch på Svarta Led. Dessutom finns i år ett ungdomskvarteret som håller öppet alla dagar för de yngre, men alla är såklart välkomna. Med gött häng, schysst mat och coola artister kan man hänga här hela dagen lång.

Ungdomskvarter

Under Killebom händer det massor av skoj, både för stora och små. 

 

Häng med Lions tuff-tuff-tåg på en åktur. Turerna går från Järnvägsparken med femton minuters mellanrum, hoppa på och åk genom staden, helt gratis! 

Tuff-tuff-tåg

Tuff-tuff-tåget kör genom staden under hela Killebom.

 

Det bästa av allt är att nästan alla aktiviteter under festivalen är gratis och öppna för alla. Vi ses på Killebom! 

 

 

Håll koll på vad som händer under festivalen i sommar, följ Killebom på Instagram!

Our instagram
Innan vi blickar framåt mot Killebom 2020 hade vi blivit tacksamma om ni kan lägga max 5 min av er tid till att tycka till om årets festival, så att vi kan bli ännu bättre nästa år. Enkäten hittar ni på hemsidan, länk i bion. 💫 #killebom #mittsölvesborg