Paddla

Tänk dig att sakta glida fram på ett spegelblankt hav eller en slingrande å mitt i vildmarken, långt från närmaste bebyggelse. Att få känna hur lugnet sprider sig i kroppen och bli ett med de vackra omgivningarna. Grönskande skogar, lummigar öar och det rika djurlivet. Det är en ynnest! Ta hjälp av  Paddelkompaniet i Järnavik som har närmare 25 års erfarenhet av serva äventyrslystna besökare. Här kan du hyra kanoter, kajaker och gå paddelkurser mitt i Sveriges sydligaste skärgård och i Ronnebyåns 70 kilometer långa kanotled. Du får fantastiska naturupplevleser som berikar alla dina sinnen.

Skärgårdspaddling i Järnavik, kontakta Paddelkompaniet.

 

 

Havskajak

- i Järnavik

Blekinge är ett enda stort paddelcentrum där du får alla möjligheter att forma din egen naturpplevelse. Du kan välja att paddla i hav, skärgård, sjö, å eller i kanotleder. Att paddla i skärgården är något alldeles speciellt. Miljön är lummigt grön, det finns gott om vikar och öar att gå iland på. Det är spännande att navigera sig och inramningen bidrar till ett lugnare vatten. Paddelkompaniet i Järnavik är ett nav av 13 där du enkelt kan byta färdsätt om du vill variera dig. Du kan cykla, paddla, vandra och åka båt. Möjligheterna att utforska skärgården är oändliga. Visste du förresten att det är bara 8 % av jorden befolkning som har tillgång till en skärgårdsnära miljö? Läget är unikt och värdefullt! Kom och paddla i Blekinge, det finns många kanotcentraler som kan hjälpa dig med utrustning, var rastplatserna ligger och om du behöver transport.

Kajakpaddling i Blekinges skärgård, Paddelkompaniet i Järnavik

Havskajakpaddling, Paddelkompaniet.

 

 

Kanotleder

Kanotleden på Ronnebyån är cirka 70 kilometer lång och sträcker sig från Hovmantorp i Småland till Karlsnäsgården i Blekinge. Det går utmärkt att välja delsträckor. Ån växlar mellan smala ringlande avsnitt och långsträckta sjöar som omges av djupa skogar och ett rikt djurliv. Längs kanotleden finns iordningställda rastplatser med eldstad, toalett, sopkärl, plats för tält och i enstaka fall även vindskydd. För att hålla kvalitet på rastplatserna tillkommer en servieavgift på 25 SEK per person och natt när du bokar din kanot eller kajak. All information får du på kanotcentralerna.

Paddelkompaniet i Järnavik, Blekinge

Kanotleden på Ronnebyån.

 

 

Paddla i sjö

Halen är Blekinges största insjö och ligger gömd mitt inne i skogen i Olofström.

No products found