Tillsammans för Sölvesborg

Tillsammans för Sölvesborg

 
Sommaren är äntligen här och sol och bad gör oss alla gott.
Sölvesborg bjuder på både charmig stadsmiljö med medeltida känsla och nära till en fantastisk natur.

För dig som är frisk och symtomfri finns flertalet exempel på erbjudanden framtagna för att passa in i den vardag vi för tillfället lever i men som ändå bidrar till att stärka näringslivet i dessa tuffa tider. 
 

  • Varför inte sig ut på en härlig historisk promenad i stadskärnan. Ladda gärna ner vår guidade tur Sölvesborg, Brännvinet och Danskarna på din telefon genom Sölvesborgs event- och guideapp. Avsluta dagen med att handla med dig en härlig fika från något av våra caféer som du kan njuta av nere i slottsområdet eller vid brofästet. 

  • Är du en naturmänniska? Ta med dig picknickkorgen och be dig ut på cykel mot våra fantastiska fiskelägen eller härliga naturreservat och bokskogar. Det är kanske dags att upptäcka Hanös historia och där kan du ladda ner en guidad tur genom vår app. 

  • Många av butikerna i Sölvesborg erbjuder hemleverans av varor kostnadsfritt till dig som inte har möjlighet att besöka den fysiska butiken. Här har vi listat vilka butiker som erbjuder denna enorma service. 

  • De allra flesta av stadens restauranger erbjuder take away utan extra kostnad. Några av dem erbjuder dessutom hemkörning, vilket innebär att du som inte vill lämna hemmet kan få maten levererad till dörren, läs mer här om vilka restauranger det gäller.  

  • Vill ditt företag bidra till den lokala handeln? Gör som Sölvesborgs kommun och byt ut julklappen till medarbetarna mot en "påsk-klapp" i form av ett presentkort hos den lokala handelsföreningen

  • Sugen på bio men vill undvika folksamling? Då är det Scala Bio i Sölvesborg du ska besöka. Scala Bio har tagit fram ett helt nytt koncept vid namn Jukeboxbio som innebär att du bokar salongen för en egen filmvisning. Du bestämmer film och sällskap. Kanske en familjeaktivitet, en form av after work med nära kollegor eller vänner eller varför inte en romantisk date. Här hittar du mer information kring bokning och upplägg.  

  • Inte möjlighet att vara på din arbetsplats eller jobba hemifrån? Då har Vita Huset hotell och B&B ett helt fantastiskt erbjudande. För endast 250kr/dag eller 1000kr/vecka, mellan klockan 08:00 - 17:00 har du tillgång till rum med Wifi, frukt och kaffe. 

Gör något speciellt och sprid lite extra glädje! Använd gärna #tillsammansförsölvesborg i passande inlägg på sociala medier.