Mjölnareholmen - 5615 Karlskrona Kultur Arkipelag

Mjölnareholmen är en del av Karlskrona Kulturarkipelag. Ön där det tidigare förvarades krut på öppnas nu upp till ett litet familjeparadis!

Beskrivning

Ön där det tidigare förvarades krut på öppnas nu upp till ett litet familjeparadis!

Ung som gammal kommer från den 1 juli - 18 augusti erbjudas en mängd upplevelser på ön som ligger bara några hundra meter från Trossö. På vardagar finns det holmvärdar på plats mellan 11.00-17.00. 

EVENEMANG: Under sommaren kan du uppleva musik och Karlskrona musikteaters med uppsättning av Adam & Eva. Du kan även se utställningen Sydform med formgivna miniatyrmöbler i Kruthuset.
Sommarlovsbussen Busses personal arrangerar äventyr och bjuder på glass.

Under veckodagarna finns kaffe, saft och småkakor i en enklare kiosk. Kiosken är även öppen i samband med Skärgårdssextettens konserter samt familjedagen den 4 augusti. 

KAJAK: Mer info kommer.

OM PROJEKTET:
5615 är koordinaterna för mycket av Karlskronas och Blekinges goda liv– i form av upptäckande, lek, lärande, innovationer, samtida konst och långsiktig hållbarhet. 5615 är en del av UNESCOs världsarv med närhet och öppenhet som mål. Alla sinnen och underbara vatten är din omgivning. I verkligheten handlar det om tre holmar, som tidigare försvarsmakten har haft ansvar för – ett stenkast från Trossö – som öppnades för allmänheten sommaren 2018.

För frågor om aktiviteter och program kontakta kulturförvaltningen, 0455-30 30 00

Till ön tar man sig med båtlinjen Hop-on Hop-off, du hittar tidtabellen längre ned.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)