Killebom

Medeltida marknad 9 juli 2022

Lördagen den 9 juli 2022 klockan 10-16 erbjuder Killebomfestivalen en medeltida marknad vid Sankt Nicolai kyrka. Till marknaden söker vi utställare som säljer egentillverkat hantverk och med sitt marknadsstånd och sin klädsel vill bidra till att skapa en historisk känsla av Sölvesborgs medeltida historia. Kan du utföra ditt hantverk på plats, uppskattas det av våra besökare. Ju mer visat hantverk desto bättre!

Killebom

Vill du anmäla intresse till årets medeltida marknad gör du det enkelt genom att fylla i formuläret nedan. Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 13 maj 2022. Inom 14 dagar får du därefter bekräftelse om du har fått plats på marknaden. Observera att vi vill att samtliga utställare fyller i alla uppgifter, även om du varit med som utställare förr. Förfakturering på bordshyran kommer att ske i juni. Personuppgifter i formuläret behandlas i enlighet med GDPR. Du medger att information du lämnat får lagras och bearbetas i register av Sölvesborgs kommun. Du har rätt att begära utdrag och rättelse.

Regler

  • Det får bara säljas egentillverkade varor i naturliga material.
  • Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen av en medeltida marknad. Så klädseln ska vara en medeltida dräkt, ylle och lin är bästa materialen, men bomull är också accepterat. Sölvesborgs bibliotek tillhandahåller mönster till medeltida dräkter. Kontakta kulturarvsamordnaren, ifall du önskar låna dessa mönster. 
  • Bordet kan täckas och då med enfärgade tyger i dova färger.
  • Påsar och andra material för exponering av dina varor ska vara av pappersmaterial eller liknande. Tänk på att förvara kassar och lådor under bordet. Ev. stolar ska vara av naturmaterial - ex pinnstol eller liknande. Ev. skyltning ska vara skyltar som känns tidsenliga i sin utformning. Precis som på medeltiden så kan vi inte erbjuda el under marknaden.
  • Till dig som är ny utställare ser vi gärna att du beskriver dina varor, din klädsel och hur du tänker presentera ditt bord.

Tid och plats

Medeltida marknaden är i år belägen några meter norr om kyrkan, på Karmelitergången mellan S:t Nicolai och prästgården. Marknaden är öppen kl. 10.00–16.00. Från kl. 08.00 står borden på plats och du/ni kan komma och sätta upp dina/era varor. Sölvesborgs körsällskap finns där och hjälper er tillrätta.

Livsmedelstillstånd

Kommer ni att sälja livsmedel av något slag? Vid all tillfällig försäljning av livsmedel är det du som försäljare som är skyldig att ha registrerat dig hos Miljöförbundet Blekinge Väst.
Länk >> Miljöförbundet Blekinge Västs webbplats

Priser 2022

Bord 1: 400 kronor per styck
Bord 2 (osv): 200 kronor per styck

Anmäl dig

Klicka HÄR för att anmäla dig. Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 13 maj 2022. 

Kontakt

Har du frågor om den medeltida marknaden, kontakta kulturarvsamordnare Marcus Bernhardsson
Marcus.Bernhardsson@solvesborg.se
0456-81 68 63