Löpning

Världen har hittat kärleken till löpning

Enligt ASICS studie om löpning och den mentala hälsan under pandemin bland 14 000 deltagare så springer vi för att må bra fysiskt och mentalt. Mer än en tredjedel av de som brukar motionera rör sig mer än innan och 81% tycker att löpningen hjälper dem känna sig friskare mentalt. Med det sagt vill vi presentera Sölvesborgs löparguide under 2022. Tro det eller ej men Sölvesborg är mer än bara en unik handelsstad och friluftsäventyr - utöver det har vi fantastiska löpspår för både nybörjare och elitlöpare. 

Dessutom kommer år 2022 bjuda på flera roliga, unika och utmanande lopp för den tävlingssugna. 

Löp

Motionsspår 

Elljusspåret 

Elljusspåret ligger i centrala Sölvesborg i skogen vid sidan om Svarta Led. Du kommer till det via Blekingevägen som går mot Valje samt vid gång- och cykelvägen som går mellan Bokelundsskolan och Svarta Leds idrottsplats. (Idrottsvägen 1). Elljusspåret är 1450 m långt och består av naturunderlag och träflis. Belysningen är tänd fram till kl. 22.

Stiby backe 

På Stiby Backe kan du välja på två sträckor, 4 och 6 km. Länk till karta. 

Brorundan 

Brorundan är en sträcka på ca 7 km som tar dig runt stadsmiljö, över Sölvesborgsbron och genom bostadsområdet Ljungaviken. Övervägande del är asfalterad väg med inslag av bokskog. 

Svarta led

Svarta Led är en idrottsanläggning i Sölvesborg, Blekinge. Anläggningen har löparbanor samt en slinga som löper runt hela anläggningen. 

 

Listerlandets landsvägar och snår

Listershuvud 

Hällevik 

Hjärthalla 

Sillnäs

 

Ryssbergets varierande stigning 

Skinsagylet 

Grisabacken 

 

Lopp och tävlingar 2022 

Det händer mycket i Sölvesborg under 2022. Vi försöker njuta av den nyfunna glädjen kring evenemang och sammankomster. Fyra olika utmaningar kommer ta plats där nya eller gamla intressen, såsom löpning, kombineras med kalas och firande. Nedan hittar ni information samt länkar till anmälan. Vilken utmaning känner du för att ta dig an? 

 

Löparkalaset

Datum: 20-21 maj 

Evenemanget är en riktig löparfest för hela familjen där fokus ligger på glädje och gemenskap. Löparkalaset gör det möjligt för alla, oavsett ålder, att delta. Ta möjligheten att utforska hur långt just du kan springa, jogga eller gå! Sträckan är en 1,7 km lång slinga i fantastiska Hällevik med start och målområde vid Hälleviksbadet.

Fredag 20/5

  • Minikalaset (för barnen) - 1,3 km
  • Kalasfemman - 5 km jogga, lunka eller gå

Lördag 21/5

  • Tidslopp 1h
  • Tidslopp 3h
  • Tidslopp 6h

Tidslopp är loppet där varje meter räknas. Hur långt tar du dig på de olika tiderna?

Läs mer på: https://www.loparkalaset.se/ 

Löp

 
Stadsloppet

Datum: 9 juli 

Under Killebom arrangeras Sölvesborgs stadslopp. Loppet arrangeras av Team MJM CHALLENGE. Du kan anmäla dig själv, eller tillsammans med kollegor, vänner och familj. Låter det intressant? Du kan välja mellan flera olika upplägg och distanser. Man kan också anmäla sig som ett stafettlag för 2 eller 4 deltagare (endast 10km), kanske kan det bli en rolig utmaning och tävling för dig och dina kollegor, vänner eller familjer? Tanken är att ni som deltagare skall få ett unikt och roligt lopp. Så räkna med överraskningar ute på banan för att höja hela upplevelsen!

Sträckor

  • Individuella sträckor - 5, 10 och 21 km
  • Stafett för 2 eller 4 deltagare - 10 km

Banan går längs med cykelvägen ut mot Sölve-Ljungaviken-Sölvesborgsbron eller som kallat Brorundan

Läs mer och anmäl er: http://mjmchallenge.se/solvesborgs-stadslopp/

Löp

 
Run OCR Sweden "Hardest Edition"

Datum: 3-4 september

Run OCR Sweden har tidigare arrangerat tävlingen Hardest Edition i Karlshamn men eftersom intresset för OCR växer har en större yta efterfrågats. Därför flyttas nu tävlingen till Norjefältet i Sölvesborg. Dessutom kommer loppet utökas till ett stort OCR-evenemang.

Totalt kommer det vara 4 olika tävlingar varav en stafett. För att maximera utmaningen kommer banan och hindren vara bredare, startgrupperna större samt olika bansträckningar. Området kommer innehålla ett publikvänligt område där man kan se löparna under tävlingen. Målgruppen är allt ifrån nybörjare till erfarna OCR-löpare.

Läs mer och anmäl er via: https://worldofraces.com/sv/races/run-ocr-sweden-hardest-edition 

OCR

 

Fler möjligheter i Sölvesborg