Kulturkvarteret - Skottsbergska gården - STÄNGT

OBS! Stängt tillsvidare på Skottsbergska gården på grund av covid-19.

Beskrivning

En av Sveriges bäst bevarade köpmansgårdar från 1700-talet. Skottsbergska gården är ett av vårt lands verkligt stora monument, belägen i Karlshamns Kulturkvarter. Slott och herresäten finns det gott om, men borgarhus, som bevarats i sitt ursprungliga skick på samma sätt som här är otroligt sällsynta, inte bara i Sverige utan även ute i Europa. Skottsbergska gården är en av Sveriges bäst bevarade köpmansgårdar från 1700-talet. Som borgerlig bostad är gården dessutom ett högtstående prov på 1700-talets heminredning.

Dess företräden har motiverat att Skottsbergska gården fått en tryggad framtid som kulturminnesmärke och som sådant kommer den att för framtiden vara monument över våra gamla städers handelsliv. Som gården nu ter sig efter en grundlig restaurering under åren 1955-1959 är den ett nära nog enastående minnesmärke över svensk borgerlig byggnadskonst och bostadskultur från 1700-talet.

Öppettider sommar:
1/6-31/8 tis-sön kl 13.00-17.00 (högsäsong) är det öppet på Karlshamns museum, Punschfabriken, Skottsbergska gården och Konsthallen.
Öppettider övrig tid på året (lågsäsong) mån-fre kl 13.00-16.00.
Guidade visningar bokas via Karlshamn museum.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)