Kungsholms Fort, Karlskrona

Tio i topp

- måste se och göra i Karlskrona

 

 

1. Marinmuseum

Utforska den 50 meter långa och nästan 1 000 ton tunga båten HMS Neptun i Ubåtshallen. Ett äventyr för hela familjen i en vacker byggnad med interaktiva utställningar.

 
2. Trefaldighetskyrkan

Trefaldighetskyrkan och Fredrikskyrkan i Karlskrona räknas till den klassiska barockens främsta monument i Sverige.

 
3. Hop-on Hop off

Ö-hoppa till spännande småöar i Karlskrona skärgård! Mjölnareholmen, Basareholmen och Wämö är några av dom centrum nära öar som trafikers på denna tur. båtturen passar perfekt för dig som kanske vill åka en lite kortare tur.

 

4. Brändaholm

Brändaholm är en idyll bara ett stenkast från centrum med småröda stugor och prunkande trädgårdar. Det är en fröjd att strosa runt på de små pittoreska grusgångarna.

 

5. Om ryssen kom

Om ryssen kom är en stadsvanring under jord. Den handlar om det Kalla Kriget "under jord" i centrala Karlskrona. En av anläggningarna som besöks är ett skyddsrum från 1959 med plats för 6 000 människor.

 

6. Utskiken från Bryggareberget

Karlskrona är byggd på 33 öar och på Utsikten från Bryggareberget kan du se hur staden hänger ihop. Det finns även en restaurang här, så förläng upplevelsen med en god bit mat.

 

7. Sveriges längsta byggnad

Repslagarbanan på det Gamla Varvet är Sveriges längsta byggnad. Det är också ett exempel på ett levande värdsarv; du kan slå ep precis som i gamla tider fortfarande. På Lindholmen där Repslagarbanan ligger pågår ett projekt där dukan se hur ett linjeskepp byggdes på 1700-talet.