Barnsemester i Karlskrona

Blekinge är som ett enda sommarland, men också året om. I Karlskrona finns det gott om attraktioner, sevärdheter och aktiviteter för barn och familj. Vad gillar ni att göra? Här kommer lite tips att se och göra tillsammans i Karlskrona.

 

 

Familjenöjen

- och lekfullt för stora och små

 

Barnens Gård

På Barnens gård får du sköta om djuren. Du kan gosa med grisar, mata kaniner eller kela med en get. När bonden tar en sväng med hölasset får du följa med på vagnen upp till korna i hagen. Under dagen kan du bada i vattenlandet och åka ner för Tjurfallet som är en 120 meter lång vattenrutschbana, studsa i studsmattor, klättra och prova på alla spännande aktiviteter som finns. Gå genom labyrinten, kasta prick och mycket mer.

Vattenrutschbana på Barnens Gård i Blekinge
Barnens Gård, Lyckeby.

 

Boda Borg

Känn pulsen öka i takt med att du och ditt lag fixar utmaningarna. På Boda Borg i Karlskrona kämpar ni tillsammans igenom en rad olika uppdrag, så kallade "quests". Svårighetsgraden på utmaningarna varierar och sätter såväl samarbetsförmåga och logik som fysik på prov.

 
Bollspelsgolf

Bollspelsgolf är både roligt och utmanande. Det gäller att ha en kombination av balans, pricksäkerhet och lite tur. Det går utmärkt att utmanana kompisarna, hela familjen, släkten eller till och med ditt idrottslag. Du behöver inga förkunskaper eller utrustning. Anläggningen ligger alldeles intill Barnens Gård. 13 banor med olika bollar. Testa! Vem vill du utmana?

 

Busfabriken

Är det blött, grått och trist ute? Då ska du ta med hela familjen på ett oförglömligt äventyr till Blekignes största inomhuslekland! På Busfabriken i Karlskrkona kan du busa i djungeln, slänga dig utför hisnande rutschbanor och hoppa loss i hoppborgen. När det är dags att fylla på energin kan du koppla av i restaurangen.

 

Grevagrundet

Blekinge Museums lekplats Grevagrundet är en av Karlskronas mest välbesökta lekplatser. Pyssla om trähästen Hilla, segla ekan Knut eller testa att gå på styltor. Parkens skärgårdstema i kombination med den historiska miljön sätter garanterat fart på fantasin och bjuder in till spänannde lekar.

 

Marinmuseum

Visste du att Marinmuseum i Karlskrona ligger på en ö men har delar av sina utställningar under vattnet? Det finns två riktiga ubåtar och en kan du gå ombord på. Den ubåten heter HMS Neptun och skulle kunna vara en ubåt som används även idag. Spännande! Förutom alla häftiga utställningar finns det mycket du kan se och göra. I Sjömansverkstaden kan du pyssla, knepa och knåpa. Det finns alltid personal på plats om du vill ha hjälp att komma igång. På Dunders däck hittar du skepp och massor av skoj. Det är en plats där du kan testa din balans, skicka radiomeddelanden och utmana dig i olika lekar.

Ubåtshallen på Marinmuseum i Karlskrona
Ubåtshallen, Marinmuseum.

 

No products found