Karlskrona Skärgårdsfest - Benjamin Ingrosso

Med över 500 miljoner streams, 12x platinum och 13x guldsinglar är den 26-årige Benjamin den absolut hetaste svenska artisten och låtskrivaren just nu. Den 4 augusti kommer han till Karlskrona med sitt 7-mannaband, kliver upp på Stortorgets scen och bjuder på en show där musiken talar sitt tydliga språk.

Beskrivning

Benjamin Ingrosso har vunnit Melodifestivalen, toppat album- och singellistan och plockat hem en rad olika priser både som låtskrivare, artist och producent. På bara några år har han vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister och personligheter.

Det var när Benjamin bestämde sig för att delta i ett av Sveriges mest populära TV-program Så Mycket Bättre som vi fick se en helt ny sida av honom. En sida där hans musikalitet och personliga uttryck levererade magiska versioner av andra artisters låtar som hamnade på topplistorna direkt på releasedagen. 2021 grävde han i sin katalog och bestämde sig för att släppa två album på svenska, med låtar skrivna under 2020 och flera av de låtar han som skrev som 12-åring. Alla låtar på båda albumen gick direkt in på Spotify Sweden Top 50. Sen har det rullat på - headline på utsålt Lollapalooza, egen TV-sänd konsert med Kungliga Filharmonikerna, egen TV-show med flera säsonger, en hel timme med “Allsångsscenen är din”, mest populära sommarvärden för “Sommar i P1” 2021 - ja listan kan verkligen göras lång…


•Det känns helt fantastiskt att braka igång artistuppställningen med en artist som Benjamin. hans musik talar till en enormt bred målgrupp. Det är en hitkavalkad som heter duga. Även den som säger sig inte lyssna på Benjamin kommer nog ändå inte kunna låta bli att sjunga med. Han är vår tids Ted Gärdestad och jag kan inte tänka mig något bättre än att se honom kliva upp på scenen
och förgylla en av kvällarna på festivalen, säger Oskar Askevik från festivalkommitén.

Karlskrona Skärgårdsfest äger rum den 1 - 6 augusti.
Benjamin spelar på Stora scenen den 4 augusti och är en del av det entrébelagda artistprogrammet på Stortorget under festivaldagarna.


Biljetter kan köpas på Karlskrona Turistcenter, samt online via bokningslänken.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)