Karlskrona International Piano Festival - Värd Peter Jablonski

Festivalen kommer att omfatta flera olika teman, kompositörer, musikaliska stilar, länder, historiska händelser, unga pianister och att lyfta fram ny skriven musik med fokus på kvinnliga kompositörer.

Beskrivning

Karlskrona International Piano Festival, internationella pianister i världsklass kommer att uppträda i den historiska och vackra staden Karlskrona 11 - 14 november 2021.

Musik och konst är demokratiska och talang och kärlek för musik beror varken på kön eller nationalitet, och därför syftar vi till att uppmuntra unga kvinnliga kompositörer och artister med olika bakgrunder att hitta sina platser i musiklivet.

Ett annat syfte med festivalen är att presentera ett brett spektrum av musik: tillsammans med välkänd repertoar kommer artisterna att framföra sedan länge glömda verk som fortfarande väntar på att uppföras, skrivna av internationella kompositörer, samt att ge världspremiärer av nyskriven musik. På detta sätt kommer festivalen att bli ett omfattande firande av pianomusik.

11 november, torsdag
Karlskrona Konserthus, 18.00
Öppningskonserten och hela festivalen följer konceptet att ge publiken ett brett utbud av kompositörer och stilar, som kombinerar orättvist försummade verk och världspremiärer med några av de mest älskade verken i repertoaren.

Peter Jablonski (Sverige)

INTERVAL
Yeon-min Park (Sydkorea)


12 november, fredag
Karlskrona Konserthus, 18.00

Ermin Tkalec (Slovenien)

INTERVAL
Iulia Marin (Rumänien)


13 november, lördag
Karlskrona Konserthus, 15.00

Daria Parkhomenko (Ryssland)

INTERVAL
Ingolf Wunder (Österrike)

14 november, söndag
Karlskrona Konserthus, 16.00

Salih Gevrek (Turkiet)

INTERVAL
Peter Jablonski (Sverige)

Fullständigt program samt biografi över musikerna hittar du via länk nedan.

Biljetter säljs online via Nortic, se länk nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)