Karlskrona International Piano Festival - Värd Peter Jablonski

Karlskrona International Piano Festival, internationella pianister i världsklass kommer att uppträda i den historiska och vackra staden Karlskrona.

Beskrivning

6-9 november 2019
Festivalen kommer att omfatta olika teman, fira kompositörers jubileer, musikstilar, länder eller historiska händelser och främja verk av svenska kompositörer och internationella kvinnliga kompositörer.
Varje festival öppnas av värden för festivalen, den berömda svenska pianisten Peter Jablonski.
Arrangörerna av festivalen tror att musik och konst är demokratiska. Talang för musik beror inte på kön eller nationalitet. Arrangörerna strävar efter att uppmuntra unga kvinnliga kompositörer och artister att hitta sina platser inom musikyrket.
Arrangemang kommer att äga rum i två ikoniska Karlskrona-arenor - Karlskrona Konserthusteater och Marinmuseums Galjonshall.

6 november, onsdag
Karlskrona konserthus, 19.00
Denna konsert kommer att öppnas med framförandet av sällan hörda verk av den svenska kvinnliga kompositören Valborg Aulin, följt av en världspremiär av ett nytt verk av den iranska kompositören Farhad Poupel, och passionerade och vackra verk av Liszt, Chopin och Schumann, spelad av Peter Jablonski och en av Sydkoreas internationellt mest framgångsrika och älskade pianister, Julius Kim.

7 november, torsdag
Karlskrona konserthus, 19.00
Peter Tchaikovsky (1840-1894) hyllas.
En av Rysslands mest kända kompositörer genom tiderna, Tchaikovsky dog ​​tragiskt den 6 november 1894 - 125 år sedan. För att fira Tchaikovskys liv öppnas denna konsert med en föreställning av den vackra sviten för piano där var och en av de tolv styckena ägnas åt årets månader. Denna svit hörs sällan i sin helhet, så detta är en sällsynt möjlighet att höra den komplett, presenterad av den dynamiska slovenska pianisten Ermin Tkalec.
Under andra halvan av konserten kommer vi att höra en av de mest älskade pianokonserterna genom tiderna (och en av de svåraste) som spelas av den 19-åriga Jack Campbell med Peter Jablonski som ger orkesterarrangemanget på det andra pianot.

8 november, fredag
Karlskrona konserthus, 12.00-14.00
Unga pianister dag. I denna konsert möter vi fyra unga och mycket begåvade pianister från Europa och Asien i ett varierat program.

8 november, fredag
Karlskrona konserthus, 19.00
Mästerverk av Liszt och Brahms öppnar kvällens konsertprogram, framförda av en av dagens mest eleganta artister Julius Kim. Efter intervallet träffar vi den fantastiska virtuos improvisatören Konstantin Vilensky, som berömt blandar klassiska verk med sin egen unika och Jazzy-stil, och som kommer att presentera ett mysterium av en kvinnlig kompositör.

9 november, lördag
Karlskrona konserthus, 12.00-13.00
I detta vackert olika program "Från Bach till Bernstein" träffar vi den unga rumänska pianisten Iulia Marin.

9 november, lördag
Marinmuseum, Galjonshallen, 17.30
I denna avslutande konsert av festivalen får vi höra ett urval av några av Chopins mest älskade verk som spelas av en av hans mest förfinade och uppskattade tolkar, prisvinnare av den prestigefyllda internationella Chopin-tävlingen.

Fullständigt program samt biografi över musikerna hittar du via länkarna nedan.

Biljetter säljs på Karlskrona turistbyrå, samt online via Nortic, se länk nedan.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)