Kaffekantat samt musikaliska pärlor från Café Zimmermann

 • Pris från 150 SEK
 • Karlskrona
 • https://www.charis-musik.com
 • 200 kr ordinarie
  150 kr medlem (Musikföreningen Charis)
  Barn under 12 år gratis.
  Fikat efter konserten ingår i biljettpriset.
 • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

En rolig underhållning av J.S. Bachs Kaffekantat och andra musikaliska pärlor från Café Zimmermann, i samarbete med Blekinge Coffee

Beskrivning

Noora Karhuluoma, sopran
Johan Wållberg, baryton
Ida Meidell Blylod, violin
Ute Goedecke, violin och flöjt
Per Mattsson, viola
Adam Grauman, violone
Marco Bonacci, cembalo och dirigent

Musikföreningen Charis erbjuder sina besökare J. S Bachs välkända Kaffekantat. Upprinnelsen är 1700-talets nyvunna kafékultur där det blomstrade Caféhus Zimmermann i Leipzig genom kaffekonsumtionens intäkter erbjöd konserter varje vecka och etablerade sig som ett av musikhistoriens mest omtalade konsertställen.
Den mörka brygden blev snart så efterfrågad att Fredrik den Store av Preussen, själv en kaffeuppskattare, såg sig tvungen att förbjuda den importerade drycken för att hjälpa det konkurrenssvaga lokala ölbryggeriet. Kaffekonsumtionen fortsatte dock i alla fall, men man fick akta sig för kaffesniffarna som på kungens uppdrag sökte konfiskera hemmens hemliga kaffelager.
Föreningens översättningsarbete innebär uppförandet på svenska, vilket ökar tillgängligheten och förståelsen hos publiken i alla åldrar. Utöver kantaten bjuds på övrig musik som brukade framföras på Café Zimmermann.
Kaffeservering efter konserten i samarbete med Blekinge Coffee.

Ett stort tack till våra sponsorer: Karlskrona kommun, Region Blekinge, Musik i Blekinge, Sensus, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och S:t Knuts Gille i Ronneby.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)