Julbord att minnas i Blekinge

Julbord "Take away"

Till skillnad från nittiotalets julbordskarusell är nutida julbord något helt annat. Numera är maten viktigare än festen och lika avgörande som smaken är råvarornas skick och ursprung, fler spännande vegetariska julbord och mysiga alternativ mitt ute i skogen. Just detta året har restaurangerna hittat nya sätt för alla att få uppleva en god julmiddag som till exempel genom take away. Följ med till mina favoriter i Blekinge och njut av hemgjord mat med stil.
 
 
Här får du träffa några av Blekinges bästa julbordsmakare.
 
Vegetariskt julbord på Mormos Bakeri i Blekinge
Vegetariska alternativ dyker allt oftare upp bland prinskorv, köttbullar och Janssons Frestelse. På Mormors Bakeri är hela julbordet vegetariskt.

 

 

6 julbordstips

1. Pensionat Järnavik (Ronneby)
Att äta julbord ända nere vid havet hör inte till vanligheterna även om stora delar av Blekinge har ett sagolikt kust- och skärgårdslandskap. Passa på att boka in ett take away julbord. Det blir ett äkta hemlagat julbord att avjuta hemma. Förbokning krävs och kommer gå att hämta både på Ronneby outlet eller i Järnavik det sker avhämtning efter kl 15 fred-sönd. Utekiosken Julstruten som öppnar upp för utomhushäng, varma eldar, hembakade godsaker och rykande glögg som serveras under öppen himmel eller på egen hand i den mysiga vagnen.
 
Informationwww.pensionatjarnavik.se boka via [email protected] eller 072-364 02 38
 
eldar
 
Julbordsalternativ Pensionat Järnavik i Ronneby
Jaktvagnen är omgjord för glöggmys på egen hand hos Pensionat Järnavik.

 

 
 
2. Julmiddag på Äggaboden, Ronneby.

Välkomna att uppleva julens smaker i en lantlig och trivsam miljö på Äggaboden! Vi välkomnar samtliga gäster klockan 18 med en välkomstdryck och därefter följer en fem-rätters middag med julens smaker i vår restaurang. 

På grund av rådande omständigheter, har vi i år färre platser då vi utökat avstånden i lokalen. Personalen fortsätter att arbeta friska, tvätta händerna och använda handsprit. Handsprit, handskar och möjlighet att tvätta händerna finns att tillgå i lokalen. Om alla gör sitt yttersta, genom att hålla avstånd och hålla en god handhygien, kan vi tillsammans arbeta mot smittspridningen.

När? Torsdag till lördag vecka 48-51

Aktuella datum:
26/11, 27/11, 28/11, 3/12, 4/12, 5/12, 10/12, 11/12, 12/12, 17/12, 18/12, 19/12

Kostnad: 650 kr/person exklusive dryckespaket

Det finns möjlighet att beställa jultallrik som take-away, med rabatterat pris, ring och boka innan.

Information: www.aggaboden.se Boka via [email protected] eller 0457-36142
 
Julstämmning hos Äggaboden
 
 
 
3. Hoby Kulle Herrgård, Bräkne-Hoby.
Den vackra herrgården öppnar upp och bjuder in till julbord på Hoby Kulle. Här kan du njuta av genuina smaker i en av Blekinges största herrgård i utkanten av Bräkne-Hoby. Köp hem en vacker korg fylld med godsaker lagade på herrgården.
 
Hoby Kulle kommer att ta till åtgärder för att alla gäster ska känna sig trygga. Olika sittningstider för att undvika eventuell kö, olika sällskap i olika salar/salonger och de följer alla restriktioner och råd från myndigheterna‼️ 
Julborden arrangeras mellan den 20 november och den 20 december varje dag. Måndag - söndag klockan 18:00. Pris 695 kronor/per person. (barn under 12 år 250 kr)
Önskar du istället ett komplett julbord som kommer hemlevererat till dig kan du boka det för endast 395 kronor/per person inklusive leverans inom Blekinge.
 
♥️ Nytt för i år är deras ljuvliga julkorg med hemmagjorda delikatesser för hemleverans eller hämta själv 495 kr/julkorg.
 
 
Informationwww.hobykulleherrgard.se  boka via [email protected]
 
 
Julbord i Blekinge
Julbordsmys.

 

 
 
4. Viltjulbord på Eriksberg Vilt & Natur, Karlshamn.
Paradiset Eriksberg är utan tvekan ett av Blekinges mest exotiska besöksmål. Bortsett från unika möten med vilda djur (här finns kringströvande visenter, dovvilt, kronvilt, vildsvin och mufflonfår i det 925 hektar stora hägnet) kan du njuta av lokalt viltkött från Eriksbergs eget slakteri. Safariparken är stängd för säsongen med det finns möjlighet att se de vilda djuren längs vägen mellan entrén och gårdsplanen. Boka gärna in en övernattning på hotellet och kombinera julbordet med lyxigt boende. 
 
Med tanke på våra gästers och personals hälsa, välmående och säkerhet kommer vi att duka upp julmaten som buffé i olika lokaler och ha färre platser vid varje sittning, med bra avstånd mellan borden.  Vi tar emot gäster med 30 minuters intervaller i olika ingångar, vänligen respektera er förbokade ankomsttid.

För dig som vill njuta av årets julbord på Eriksberg, men inte vill besöka oss, erbjuder vi julbord som take-away. Vi har avhämtning kl 15.00-16.00 alla dagar som vi serverar julbord, från och med fredagen den 27 november 2020. Beställning senast en dag innan på mejl [email protected].

Information: Viltjulbordet börjar serveras fredagen den 20 november. Pris från 595 kronor/per person.
 
 
​ Julbord på Eriksberg i BlekingeViltjulbord på anrika Eriksberg vid Maravikens strand. [Klicka och drag för att flytta] ​
​​Viltjulbord på anrika Eriksberg vid Maravikens strand.
 
 
Julbord på Eriksberg i Blekinge
Viltjulbord på anrika Eriksberg vid Maravikens strand.
 

 

 
 
5. Vegetariskt julbord hos Mormors Bakeri i Nötabråne (Karlshamn).
För dig som uppskattar småskalig enkelhet är Mormors Bakeri i Nötabråne rena rama himmelriket. Under julen dukas en specialversion av det klassiska julbordet upp. Det serveras en festlig vegetarisk buffé som innehåller både glutenfria och veganska alternativ samt goda hemlagade desserter. Du kan se fram emot den mysiga atmosfären i det inredda gamla huset, utsökt mat och dryck i fint sällskap.
 
På grund av de speciella omständigheterna i år kommer vi att ha två sittplatser (vardera 2 timmar) på varje datum, med mindre bord. Vi ber dig också att hålla avståndet på minst 1 m till andra gäster. Detta påverkar också väntetiden vid buffén men oroa dig inte, vi förbereder lite snacks på ditt bord. Tack för att du förstår! Speciellt för i år erbjuder vi också "Julbord take-away" under de dagarna nedan som behöver förbeställas-.
 
Information: Julbuffén arrangeras den 24 november, 1, 8, 15, 22 december.
Två sittningar under kvällen: kl 16.30-18.30 samt 19.30-21.30.
Pris 199 kr/person. Barn 50 kr. Om du önskar dryckesmeny finns både alkoholfritt och alkohol alternativ 100-250 kr per paket.
 
Julbord på Mormors Bakeri
Julbord på vintriga Mormors Bakeri i Nötabråne.
 
Vegetariskt julbord på Mormors Bakeri i Blekinge
Vegetariska alternativ dyker allt oftare upp bland prinskorv, köttbullar och Janssons Frestelse. På Mormors Bakeri är hela julbordet vegetariskt.

 

 
 
6. Astensmåla Mat & Vingård

Julbord på gårdens vis. När mörkret och kylan faller på så tänds de värmande brasorna och gårdens julbord dukas fram. Boka er Julbordsupplevelse och njut av gården och skogens lugn samtidigt som ni tar del av Astensmålas populära och dignande julbord bestående av klassiska gammaldags recept såväl som nya influenser. 

Information: Julbordet serveras från den 19 november- 5 december. Pris 675 kr/person inklusive välkomstglögg och bokas diirekt på www.astensmalagard.seFler frågor kontakta [email protected].

Jul hos Astensmåla
 
Julbord på Astensmåla