Hyr havskajak/dubbel heldag eller dygn

  • Ronneby
  • +46 45780300
  • Järnaviksvägen 80 - 37263 - Bräkne Hoby
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Esperanton är lång, snabb, lättpaddlad och stabil. Dess storlek gör att paddlarna kan komma i otakt utan att få problem med krockande paddlar. Kajaken är väl anpassad för familjer och tillåter relativt mycket packning tack vare det extra utrymmet mellan sittbrunnarna.

Beskrivning

I kajakhyran ingår även 2 paddlar, 2 flytvästar, 2 kapell, 1 vattendunk 5 l, 1 packsäck 4 l samt lånekarta.
Den lummiga skärgården i Blekinge är Sveriges sydligaste. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för kajakpaddling. Från Karlshamn i väster till Torhamn i öster är det cirka 60 km fågelvägen och Järnavik ligger strategiskt beläget mitt i skärgården. Kajakuthyrningen ligger vid STF:s vandrarhem "Gula-Huset" i pittoreska Järnavik, cirka 6 kilometer söder om Bräkne-Hoby. Strax intill ligger Järnaviks Camping med stugor, badplats, minigolfbana, kiosk och restaurang. På ön Tjärö strax utanför Järnaviks hamn erbjuds vandrarhem, tältplats, restaurang och kafé. Ön är ett naturreservat med vandringsleder och ett flertal grillplatser.
Ett stort antal rastplatser med möjlighet till övernattning finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig karta ingår alltid vid hyra av kajak.

För den som vill paddla enkel väg erbjuder vi transport av kajaker och övrig utrustning mot en extra kostnad, var vänlig ring tel +46 (0)457 80300.
Skärgården har ett rikt djur- och fågelliv och vissa öar är fågelskyddade 1/4-15/7. När man börjar närma sig Torhamn kommer man in i områden där det finns säl och där får man även tänka på att det råder sälskydd.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)