Höstglöd i Blekinge

Höstglöd

En upplevelse på 4 gårdar i Blekinge

Höstglöd Blekinge är ett samarbete mellan Johannishus Gods, Susanne Demåne, Björketorps Gård och Äggaboden. Det är ca 5 min mellan gårdarna längs en sträcka genom vår del av vårt vackra landskap. Tillsammans vill vi skapa något som i framtiden har stor potential att växa. Gemensamt för de fyra gårdarna är mat, dryck och kultur.
 
Öppet mellan 11-17. Välkomna!
 
Höstglöd i Blekinge
 
 
 
 

Invigning

Kom till Edestad kyrka den 27 september klockan 19.00. Lisa Syrén invigningstalar och det blir jazz och visor med Anette Castell, Jonas Castell och Henrik Ström. Texter av Susanne Demåne tonsatta av Jonas Castell. Fri entré!

 

 

Fyra gårdar

 

1. Äggaboden

Från äggabod i lekstugan till gårdsbutik, restaurang och B&B. I idylliska Gärestad by ligger Gärestadgården, med anor från 1700-talet, som blivit Äggaboden för många i Blekinge. Det har alltid varit en gästfri gård med otaliga fester och möten. Här har alla varit välkomna, luffare, grannar, släktingar. Den traditionen vill vi bygga på och fylla de gamla byggnaderna med nytt liv och innehåll. För oss är det viktigt att bevara gårdsmiljön, utveckla och se möjligheter. Lokalt, genuint och småskaligt.
 
Höstglöd i Blekinge
 
 
2. Susanne Demåne
 
I min trädgård möter du skogens folk och mina svarta springare. I mina rum finner du plats för konstens många utryck. I salarna dansar balens flickor. Bakom träden finner du kärlekens rus, Honjävlarnas klagan och rävarnas bus.
 
 
3. Björketorps Gård
 
Björketorp är ekomjölkgården i ständig förändring. Vi inte bara förvaltar, utan vi tar till oss alla de förändringar som samhället efterfrågar. Sociala värden är viktiga och gården är en öppen resurs. Vi inviger nytt mejeri, vedungsbageri, kök, glass & mjölkbutik i höst. Där i den gamla ladugården dukar vi till fest (max 220 personer). I år kommer solcellerna att kompletteras med ett biogasverk som ger el och värme och kretsloppet är nästan slutet.
 
 
4. Johannishus Gods
 
Vi känner historiens vingslag på Johannishus Gods, med vackra byggnader, som ligger omgivet av storslagen natur. Vår passion är att förvalta under hållbara former och erbjuda närproducerad mat och dryck. Av vilt från egna jaktmarker framställs lokala delikatesser. Johannishus Bryggeri är ett nystartat mikrobryggeri som ligger i en av ladorna med utsikt över fälten där kornet odlas. Lokalt, småskaligt och hantverksmässigt tillverkad öl med känsla och historia.
 
Höstglöd i Blekinge
 

Höstglöd i Blekinge

Höstglöd i Blekinge

Höstglöd i Blekinge

Hitta till Höstglöd i Blekinge

Gårdarna ligger bara 5 minuter emellan varandra. Välkommen!