Fiske i solnedgång

Pittoreska Listerlandet

Sölvesborg och Listerlandet passar dig som vill vandra i omväxlande natur eller njuta av frisk havsbris och svalkande bad. Ett besök i den kustnära och natursköna staden bjuder på uråldriga utgrävningsfynd, mysiga promenadstråk med medeltidskänsla och små kaféer och restauranger som ger möjlighet till vila i trädens skugga. Runt Listerlandet hittar du vackra badstränder och fiskelägen som är nära och enkelt att ta sig till fots eller på cykel. Cykelleden Listerlandet är en perfekt dagstur. Stanna till i Hörvik och ät lunch, ta en svalkande glass i Hällevik och ett skönt dopp i Sandviken. Vilken härlig dag!

 

När du är hungrig

Oavsett var du befinner dig finns det ett stort utbud av kaféer och restauranger. Du hittar fler tips på matställen på visit Sölvesborg, men här är våra 4 tips.

Selected filters:

Dagsaktiviteter

Gummagården

Hälleviksbadet har vattenrutschkanor för den äventyrslystne och tempererade utomhusbassänger för motionssim eller avkopplande dopp.

Gummagårdens gårdsbutik är en gemytlig gårdsbutik där du hittar närodlade bär, grönsaker och säsongens primörer.

Villa, vovve och vassa flintaspetar är en utställning i Sölvesborgs slottslängor (29/6- 14/8). Ta del av häpnadsväckande fynd som gjorts i utgrävningen i Ljungaviken.

Tempo eller stillhet

Fornhaga islandshästar

Vandra på Stiby Backe som är ett av Listerlandets restberg. Toppen stoltserar 70 meter över havet med en magnifik utsikt över Kråkenabben, Listershuvud och Hanö.

Fornhaga islandshästar erbjuder vackra ridturer vid Sandvikens strand, alltid med säker .

Sölvesborgs Golfklubb är eledningn av Sveriges bästa golfbanor och väl värt ett besök. Gå en runda eller testa padel- och Himalayabanan för en annan slags utmaning.

Havsnära boenden

Tredenborgs camping

Hälleviks Havsbad är ett klassiskt pensionat beläget mitt på stranden, med närhet till lekplats, tennisbanor och bryggan för morgondoppet.

Hanö Vandrarhem är ett bra alternativ för dig som gillar fiske, lugn och ro, i sällskap av dina nära och kära.

Tredenborgs Camping är stället för camping eller glamping, allt nära strandkanten, och mitt i blekingsk bokskog.

Evenemang i Sölvesborg

Selected filters: