Hemester i Ronneby

Staden som mättar alla sinnen

Ronneby är staden som tänkt steget längre och lägger lika mycket kärlek på maten som på upplevelserna runt omkring. Passa på att besöka Ronnebys många utflyktsmål som bjuder på allt från anrik historia och kultur till sprudlande kreativitet och magi. Vill du gå en guidad tur. Ladda hem appen guidade vandringar och bege dig ut på en guidad tur i de historiska kulturkvarteren i Bergslagen, eller i vackra Brunnsparken.
Det finns även en interaktiv karta där man kan läsa om badplatser, dagens evenemang, badtemperatur och aktuella sevärdheter, gå in på Ronneby Live.

Mat för ögat som mättar

Från små gårdsbutiker med färska primörer till genuin husmanskost. Här blandas tradition med nya smaker i en härlig mix. Det känns som att sitta i Italien och äta färsk pizza fast man är i parken. Eller som att man har kommit till södra Frankrike och njuter av en kall dryck i växthuset med vinrankorna som skuggar för solen. Här är det kreativt och allt görs med omtanke. Vi har valt ut 4 tips så kommer de här, men givetvis finns det mycket mer att välja bland. Fler tips på Mer mat!

Selected filters:

Ut på tur

Paddel vid Karlsnäsgården

Vildmarksleden har fått nytt liv och ingår i de nya RonnebySlingorna med 60 km kombinerad vandrings-, cykel- och ridled.

Hyr kajak hos Paddelkompaniet och paddla ut i härliga Järnaviksområdet eller längs Ronnebyån från Karlsnäsgården. Upplev tystnaden och stillheten ute till havs.

Prova Hitta ut där du med hjälp av orienteringskarta i pappersform eller app letar checkpoints ute i det fria. Roliga och gratis aktiviteter till fots för hela familjen.

 

Oväntade upplevelser

Susanne Demåne

Susanne Demåne välkomnar dig till en spännande värld full med skulpturer, konst och djur i en magisk park.

Älgparken Räntemåla Gård får du möjlighet att möta skogens konung på nära håll i sin naturliga miljö.

Barnens favorit är Naturrum som ligger mitt i Brunnsparkens hjärta. Här lär sig både stora och små om djur och natur.

Från slott till koja

Pensionat Järnavik

Hoby Kulle Herrgård B&B är en rosa dröm som för tankarna till franska Rivieran. En sagolik herrgård där stilen från 1800-talet går hand i hand med 2021.

Pensionat Järnavik ger dig personlig service vid havet. Här flyter boende och naturen samman till ett. Provsmaka goda viner, vällagad mat eller unna dig en god glass från den populära kiosken.

Svalemåla Stugby ligger mitt i Blekinges skärgård. Hyr din egen stuga vid havet med vandringsleder och kajakleder runt knuten.

Evenemang i Ronneby

Selected filters: