Frickabron över Halen

Sveriges sydligaste vildmark

Med sjön Halen i centrum är Olofström ett lummigt litet paradis med inte mindre än 237 sjöar. Stället för både dig som gillar rofylld avkoppling eller fartfyllda utmaningar. Grillplatser, vindskydd och rastplatser gör det möjligt att vara ute länge i det fria. Vandra, kör mountainbike, rid, paddla kanot eller fiska. Här blir semestern aldrig långtråkig.

Gott, lyxigt eller lantligt

- 4 tips på mysiga matställen

Selected filters:

Vilda utflykter

Tulseboda Brunn

Tulseboda Brunn kör cirkusskola för barn mellan 4–18 år, härligt brygghäng på den nya bryggan i Södersjön och svalkande strandbad. Passa på att fika och vandra i anrik brunnsmiljö.

I Olofström ligger Sveriges längsta ridleder. Välj mellan tre leder från 2,6 - 7,7 km i vacker miljö. Ladda ner kartan och ta med hästen! Det finns parkering, rasthage och hästbadplats.

Ebbamåla bruk är kanske Europas bäst bevarande industrimuseum. Här återfinns intakta verkstäder, en smedja och ett charmigt café i idyllisk miljö intill Mörrumsån.

Utmana dig själv

Kanot

Halens kanotcentral som ligger vid Halens strand kan du hyra kanot, kajak, sup eller varför inte prova en fiskekajak? All utrustning finns att hyra, både för dagstur och för övernattning.

Halens naturreservat har flera hisnande vandringsslingor. Ett besök vid Frickabron är ett måste.

Vandra runt Södersjön på den nya promenadslingan Fornebodaslingan. Slingan tar börjar i Strandparken vid Tulseboda, och fortsätter sen hela vägen runt sjön (3,7km).

Övernatta i det fria

Brokamåla

Brokamåla Gård kombinerar genuint boende med trevliga aktiviteter, fiske och mat med att bara koppla av i rofylld natur. Här kan man bo på det nyrenoverade höloftet eller i någon av de mysiga stugorna som ligger i en fin gårds- och vildmarksmiljö.

Mitt i skogen hittar du Svarta Huset som låter dig uppleva skogens tystnad och samtidigt ger dig känslan av att vara i en Astrid Lindgren saga. Boendet har allt du behöver för en avkopplande semester för upp till 10 personer.

Snärjeskogen är en oas som gör gott för både kropp och själ. Här bor du fritt i naturen med 10 nybyggda stugor för självhushåll. Fiska i ån och njut av härliga skogspromenader och bad i vedeldad badtunna.

Evenemang i Olofström

Selected filters: