Barn som badar

Skärlek för hela familjen

Karlskrona bjuder på välbevarad arkitektur och salta stänk. En drömsk plats i den östra skärgården för familjen som gillar att ha roligt och upptäcka mycket utan att behöva åka långväga. Botanisera bland gårdsbutiker, lotstorn, snorklingsleder och öar. Här skapar ni oförglömliga minnen längst vägen. Karlskrona blev i år rankad som nr 5 av Sveriges bästa sommarstäder, det säger ju en del. Kom och upptäck denna Världsarvstad mitt i skärgården. Åk skärgårdsbåtarna ut till de olika öarna och cykla eller bada en hel dag. 

Marinmuseum som ligger på Stumholmen är en av stadens mest välbesökta museum, men här finns mycket mer att upptäcka, Klappa Rosenbom på hatten, ät Skeppsgossens glass och känns semesteratmosfären på Fisktorget där Paraplys Pop-Up öppnar upp även denna sommaren.

Ät gott och må gott

Runt om Karlskrona finns det gott om matställen, från klassiska kroppkakor till lyxig sushi. Ta med mat och ät som picknick eller njut av middagen i solnedgången på en terrass med full service. Här är bara några tips, givetvis finns det massor att välja på. Här kan du läsa mer om mat& dryck i Blekinge.

Selected filters:

Små och stora aktiviteter

Vattenrutschkana på Barnens Gård

Barnens gård är det perfekta badlandet med pooler, caféer, djur och lekparker för en fullspäckad dag.

Dragsö Camping har biljardgolf, äventyrsminigolf, kajaker, trampbåtar och kanoter. Testa även snorklingsleden som är en tipsrunda under vatten.

Kristianopel sammanväver avkoppling och historia i en vacker blomsterprakt inramat med små gator och en ringmur.

Friluftsfantaster

Vandring vid Höga Sand

Höga Sand är ett sagolikt naturreservat som bestå av sanddynor och höga tallar. Upplev en annorlunda vandring i ett säreget landskap-

Wämöparken, även kallat Blekinges lilla skansen, är ett naturskönt utflyktsmål med kulturhistoriska byggnader.

Cykla i Karlskrona och upptäck den idylliska skärgårdsdrömmen Ytterön/Hästholmen. Här finns fina cykelleder runt staden och över vattnet.

 

Bo omringad av vatten

Aspö Lotstorn

Aspö Lotstorn kan du hyra stuga med terass eller hotellrum i det 20 meter höga lotsornet som har 360 graders utsikt över skärgården.

Arkipelag Hotell & bryggeri, med restaurang och eget mikrobryggeri, är det självklara valet om du vill ha en inspirerande citynära vistelse.

Scandic Karlskrona är hotellet med havet som granne på ön Trossö. Ät frukost med utsikt mot marinan, ta kvällsdoppet på Saltöstrand och båten från Fisktorget.

Evenemang i Karlskrona

Selected filters: