Karlshamns skärgård

Ö-luffa i skärgården

Karlshamn är det perfekta utgångsläget för dig som vill njuta av skärgårdsidyll i sitt esse. Här botaniserar du bland 500 natursköna kobbar och öar i flera dagar, eller veckor om du så vill. Vandra vackra leder, prova fiskelyckan eller solbada på en bastuflotte. Låt skärgårdsbåtarna ta med dig på äventyr du sent ska glömma och njut av Blekinges pittoreska skärgård i sommarskrud. Testa Tärnö i sommar där händer mycket, både ny hamnkrog och glampingtält står redo. 

I Karlshamn hittar du även den världsberömda Mörrumsån med Laxens hus. Här finns en mysig lunchrestaurang och kafé med utsikt över forsen och även en info-point om du vill ha tips på besöksmål i närområdet. Du behöver inte åka till Afrika för att uppleva viltsafari. Det räcker med att stanna till på Eriksberg Viltsafari & Hotell strax utanför Karlshamn, åk på safaritur, grilla i hyttan eller övernatta någon av deras olika boenden.

Smakfest 

Gillar du att äta veganska rätter i en lummig trädgård eller färska skaldjur på en brygga? Karlshamn har ett gedigert utbud av fantastiska restauranger och kaféer. Från de djupa skogarna ut till skärgården och öarna. Så välj och vraka i vårt härliga matutbud, här är några tips från oss.

Selected filters:

Dagsutflykt

Kreativum

Kreativum Science Center för den nyfikna upptäckaren. Lär dig ny fakta, experimentera med roliga aktiviteter för hela familjen. Utomhus hittar du Kreapark. Gå på upptäcktsresa i dinosauriernas värld.

På den genuina ön Tärnö i skärgården kan du njuta av härliga stunder i solen och svalkande bad. Passa på att ta en titt på Sveriges äldsta träfyr som fortfarande är i drift och bada från bryggan. Åker du skärgårdsbåten ut kan du åka från Matvik som är en bra startpunkt för din dag i skärgården.

Spela en runda med vänner och familj på Kolleviks nyanlagda äventyrsgolf NYHET för 2021, eller snorkla längs en undervattensstig som bjuder på tipsrunda under ytan. Vattnet i kollevik är turkostgrönt och det känns som man är i Medelhavet när man dyker ner.

 

Skärgårdsäventyr

Kajak vid Matvik

Stärnö/Boön erbjuder vandring i ett särpräglat naturreservat med allt från blomrik öppen mark och vattenfyllt stenbrott. Ta med dig badkläder och matsäck och vandra längs ARK56 vandringsleder, har du laddat ner appen ARK56 får du tips om utsiktsplatser och grillplatser, bra va!

Matvik en perfekt startplats för kajakpaddling med flera olika turförslag hos ARK56. Hyr kajak hos KajakSyd i Hällaryd och ta dig genom lugna vikar, öde öar och öppna hav. 

Långasjönäs är ett naturreservat att utforska med små sandstränder runt sjön Långasjön. Utmana dig på swimrun eller slappna av med fint fiske. Här finns även Långasjönäs Camping om man vill boka stuga eller campa med närhet till glasskiosk och service.

Stuga eller spalyx

Best Western

Tjärö är en skärgårdsidyll. Övernatta i hotellrum eller stuga från 1800-talet. På bryggan serveras mat med havsutsikt.

Best Western Karlshamn erbjuder dig ett boende med spa och restaurang för närheten till lyx. Ett hotell nära både
centrum och skärgård.

Nya stan bed & breakfast ligger i ett sekelskifteshus från början av 1900-talet där rummen har behållit sin charm från förr, men modernare etapp.

Evenemang i Karlshamn

Selected filters: