Hästleder och ridning i Vildmarken

Upptäck Sveriges längsta ridleder som går igenom vacker skog, soliga gläntor och med stilla sjöar när man vill ta paus. Blekinge har flera Ridklubbar, stall och Box and Bed som passar dig som kommer med häst långväga. Stanna några dagar och upplev Sveriges sydligaste Vildmark från hästryggen. Vi har samlat ridlederna och de bästa tipsen för dig och din häst.

riding

Ridleder i Vildmarken

- Bästa upplevelserna från hästryggen

Samla några vänner och era hästar. Det finns några olika leder att välja på och den senast invigda kallas Halens Ridleder. Start och målplats är markerat med en stjärna på kartan, här finns det möjlighet att parkera bil med släp. Du kan också binda fast hästen medans du förbereder ridturen. Halens Ridleder består av 3 olika färgade leder och sträcker sig över 1,5 mil. Den rödmarkerade, som även är den längsta leden, 7,7 km tar dig förbi en badplats där du kan ta ut hästarna på ett svalkande dopp. Du kan även stanna till och låta hästarna vila på en rastplats, med hage där du kan släppa ut hästen, medan du själv fikar. Här finns även en grillplats med ved och bra sittplatser. Lederna är väl märkta och det är bara att njuta av det sköna underlaget.

Här kan du ladda ner en karta över Halens ridleder

riding in Olofström

I anslutning till ridlederna ligger Olofströms ridklubb, en ridanläggning och ridcenter som bedriver både ridskola, kurser, tävlingar samt Pay&Jump

 

Tillbaka till startsidan-Visit Olofström

No products found