Guidad tur - Vandring på Gamla Örlogsvarvet

Kom med på en härlig vandring ut till Lindholmen, där tar guiden er på en spännande vandring i Karlskrona Örlogsvarv.

Beskrivning

Gamla Örlogsvarvet är hjärtat i Karlskronas Världsarv och är väl behållet sedan det var i fullt bruk under 1700-talet. Men i takt med utvecklingen av både Karlskrona som stad och marinbas, så flyttades flottans större del av varvsverksamhet till det nya varvsområdet inne på Trossö. Med örlogsvarvet på Lindholmen blev inte bortglömt då det har haft en viktig roll när det kommer till tillverkning av rep, reparationer och underhåll av fartyg i Polhemsdockan.

Så kom och njut av av levande historiska miljöer, spännande byggnader som besökare givetvis får ta del av under ett besök. Glöm inte heller bort den näst intill oändliga repslagarbyggnaden som är nordens längsta träbyggnad.

Guidningen genomförs av en riktig repslagare från VHFK (Varvshistoriska föreningen i Karlskrona) som besitter stora kunskaper om varvets historia och funktion för Karlskrona.

Info
Samlingsplats - Högvakten, Karlskrona
Språk - Svenska & Engelska
Repslagning ingår

Datum
Lördagar mellan 1/5-2/6 & 1/9-30/9
Klockan 14:30-16:30

Pris
Vuxen - 150 kr
Ungdom 7-19 år - 70 kr
Barn 0-6 år - Gratis

OBS! Dessa biljetter säljs endast hos Karlskrona Turistbyrå och priset gäller endast när man köper biljett till Kungsholms Fort samt Vandring på Gamla Örlogsvarvet vid samma köptillfälle.
Max 2 ungdom/barn per betalande vuxen

OBS! Begränsat antal platser, förbokning krävs, bokning görs via Karlskrona Turistbyrå, 0455- 30 34 90.
Försäljningen slutar 30 minuter innan turen avgår. Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller passnummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation p.g.a. att Kungsholms Fort
fortfarande är militärt skyddsobjekt.

Husdjur får tyvärr ej följa med på denna tur!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)