Guidad tur - Gamla örlogsvarvet med repslageri

Följ med på en härlig båtresa till det gamla Örlogsvarvet, där en äkta repslagare tar med dig på en vandring och visar upp världsarvsobjekt som Wasaskjul och Polhemsdockan. OBS! Turen måste förbokas senast dagen innan.

Beskrivning

Gamla Örlogsvarvet är hjärtat i Karlskronas Världsarv och är i stort sett oförändrat sedan dess glansdagar under 1700-talet. De senaste århundradena har större delen av flottans varvsverksamhet skett på det ”nya varvsområdet” inne på Trossö, dock har Lindholmen haft en viktig roll bl.a. genom rep tillverkning och reparationer och underhåll av fartyg i Polhemsdockan – Sveriges äldsta torrdocka som används än idag!
Området är fullt av levande historiska miljöer och byggnader som alla våra besökare får ta del av under denna visning. Under besöket ingår en unik visning av Repslagarbanan från 1692 där du som besökare får vara med och slå rep.
Guidningen görs av en repslagare från VHFK (Varvshistoriska föreningen i Karlskrona) som besitter stora kunskaper om hur varvet fungerade då det var verksamt.
Transporten till Lindholmen går med skärgårdsbåten M/F Gåsefjärden, där du som besökare även får en smakprov av Karlskronas skärgård. Båten avgår från Fisktorget, Karlskrona.

VIKTIG INFORMATION:
- Biljetter går att köpa på Karlskrona Turistcenter, Skeppsbrokajen 10, samt i turistinformationen
på Stortorget samt på Stumholmen fram till klockan 17:00 dagen innan turens avgång.
- Alla deltagare över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen.
- Fullständigt namn, personnr el. pass nr. (för utländska medborgare) samt nationalitet måste
uppges vid bokning. För barn/ungdom 0-17 år lämnas namn samt födelsedatum.
- Inga husdjur är tillåtna på Gamla Örlogsvarvet

PRISER:
250 kr - Vuxen
100 kr - Ungdom 7 - 19 år
10 kr - Barn 0 - 6 år (Max 2 per betalande vuxen)

Covid-19
På grund av Covid-19 är antalet deltagare begränsat till 10 personer per tur för att kunna säkerställa rekommenderat säkerhetsavstånd mellan alla deltagare.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)